ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, că cele două proiecte care urmăresc testarea bucureștenilor pentru coronavirus vor începe în curând, fiind vorba despre peste 20.000 de teste care vor fi făcute în perioada următoare.
 
„În scurt timp, va începe testarea extinsa a persoanelor fara simptome din Bucuresti. In total, peste 20.000 de teste in prima etapa. Pentru testarea voluntara a 11.000 de bucuresteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizeaza in aparatele PCR, avem deja incheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-istii nostri lucreaza la platforma unde se vor face inscrierile pentru testare”, a scris edilul, pe pagina sa de Facebook.Firea acuză, însă, că proiectul inițiat a fost blocat de mai multe ori și întârziat.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism și invidie. Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locațiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătății populației. Am renunțat și la ideea testării în cabinetele de medicină școlară, pe care ne angajasem să le dezinfectam. Oricum, virusul poate fi adus în școli de oricine, nu doar de "testații lui Firea”. Atâta răutate nu am văzut!”, potrivit mesajului publicat de primarul general.