ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, și primarul general al municipiului București, Gabriela Firea, au semnat, miercuri, un Program de cooperare între cele două orașe. Documentul prevede domeniile prioritare de cooperare între Chișinău și București, inclusiv acțiunile ce vor fi realizate în comun în perioada următoare. 

Primarul Capitalei s-a întâlnit, miercuri, cu primarul Chișinăului, Silvia Radu, întrevedere în cadrul căreia edilul de la București a anunțat mai multe proiecte de sprijin pentru Capitala Republicii Moldova, printre care donarea de autobuze sau refacerea unui liceu din Chișinău.
 
„Anunț unul dintre primele programe importante, pe care le vom derula împreună cu Primăria Municipiului Chișinău, un proiect important, ambițios și de suflet în Anul Centenar (…) Am semnat un acord de colaborare pe domeniile cultură, sănătate și educație. În ceea ce privește cultura, vom sprijini municipiul Chișinău pentru înființarea unei linii de transport cultural, astfel că vom dona două autobuze. De asemenea, în ceea ce privește colaborarea culturală, ne referim și la un program de colaborare între Biblioteca Metropolitană din București și Biblioteca Municipiului Chișinău, în urma căruia Municipiul București va face o donație de carte”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Totodată, edilul bucureștean a precizat că în ceea ce privește educația, prin programul Proedus, PMB va oferi tabere la mare și la munte pentru olimpicii din Chișinău.

„Avem 19 spitale în subordinea municipalității și ne dorim ca medicii rezidenți de la Chișinău să participe la programe de internship, iar medicii la programe de instruire. (…) De asemena, PMB va ajuta la renovarea și consolidarea Maternității nr. 1 și a Liceului Mihai Eminescu din Chișinău, care anul viitor va împlini 50 de ani de la înființare”, a mai declarat Gabriela Firea.