ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce duminică în mediul online și în presă a apărut imaginea unor ambulanțele care stau la coadă în curtea Institutului Matei Balș din Capitală, pentru a dovedi că spitalul este asaltat de pacienți covid-19,  primarul Capitalei,Gabriela Firea, a declarat că totul a fost o regie. Firea a afirmat la România TV că ambulanțele au fost scoase din garaje și fotografiate doar pentru a speria populația.

”Îmi este rușine de rușinea lor. Firește că ieri s-au făcut internări și la Babel și la Balș, firește că s-au făcut externări, firește că este flux continuu, dar să faci așa ceva ca pe timpul lui Ceaușescu. Să aduci la defilare mașinile SMURD este incredibil, este o jignire la adresa tuturor românilor. Nu trebuie să ne convingă de existența coronavirusului prin această manieră” , a declarat Gabriela Firea.
 
”Știm că este o problemă sanitară la nivel mondial, nu e cazul să ne creadă pe toți proști. Ei uită că suntem din București și că știm exact pe unde au circulat aceste salvări care au fost scoase la ordin, ca la comandă, ca și cum ar fi avut loc un accident cu cinci mașini, cu persoane încarcerate și trimise la Matei Balș.” , a continuat edilul.

”Știu exact harta pe unde au umblat, dar repet, îmi este rușine de rușinea lor. Știu exact când au ieșit din garaj și din ce garaj au ieșit, care este traseul pe care l-au făcut până la Matei Balș. Am toate aceste imagini. Nu era nevoie să facă așa spectacol grotesc” , a declarat Gabriela Firea.
 
Duminică, medicul Maria Nițulescu, a postat o fotografie în care se vede curtea spitalului ”Matei Balș” plină cu ambulanțe asteptând la coadă, pentru a dovedi  că spitalele nu  mai fac față, așa cum pretinde guvernul, 

„Mai aveti îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, Spital COVID de faza 1”, a scris medicul Maria Nițescu.

Aceasta a precizat că imaginea a fost preluată de la asistenta medicală de la Spitalul Matei Balș, Gabi Ciobanu.
Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că în spitalele destinate pacienților cu COVID-19 din București nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă și că pacienții care necesită internare vor fi duși spre spitale din alte localități.