ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi informații din perioada anterioară percheziției la casa criminalului din Caracal arată că sistemul a comis o greșeașă imensă. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, operatorul de la 112, care a răspuns apelurilor Alexandrei, în cursul zilei de joi, a comis o gafă majoră, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit surselor din cadrul anchetatorilor, în cazul unui apel la 112, în funcție de problema reclamată, operatorul face legătura cu autoritățile competente. În cazul în care este reclamat un viol, așa cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei, operatorul trebuie să anunțe atât Poliția, cât și Ambulanța.

Prezența unui echipaj de ambulanță ar fi fost crucială în cazul percheziției de la locuința criminalului. Potrivit surselor, medicii și asistenții de pe ambulanță au dreptul să pătrundă într-o locuință sub pretextul că trebuie să salveze o viață. De altfel, aceasta este o tehnică folosită uneori de forțele de ordine pentru a soluționa cazuri urgente fără mandat de percheziție.

Astfel, dacă ambulanța ar fi fost prezentă la casa criminalului, forțele de ordine nu ar mai fi fost obligate să aștepte mandatul dat de judecător și nici ordinul dat de procuror pentru punerea în aplicare a mandatului.