ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântăreața Gal Costa, una dintre principalele figuri ale scenei muzicale tropicale din Brazilia la sfârșitul anilor 1960, a murit subit, miercuri, la 77 de ani, relatează The Guardian.


Cântăreața, care locuia în São Paulo, își anulase recent un concert la un festival de muzică local la sfatul medicului său, după o intervenție chirurgicală efectuată în septembrie pentru îndepărtarea unui nodul din cavitatea nazală dreaptă.
 
Ea ar fi trebuit să revină pe scenă la São Paulo în decembrie, potrivit datelor turneului enumerate pe site-ul său.
 
Cântăreața era complet vaccinată. Aceasta a primit prima doză de vaccin anticovid în martie 2021, conform CNN Brazilia.

Imagem



Costa a fost o muză a scenei de muzică populară din Brazilia, aflată în plină expansiune la sfârșitul anilor 1960, și a cântat cu unele dintre cele mai mari nume din muzica braziliană, printre care Tom Jobim, Chico Buarque, Milton Nascimento și prietenul ei apropiat Caetano Veloso.

Născută la 26 septembrie 1945 în orașul Salvador, capitala statului Bahia, Costa și-a început cariera de cântăreață profesionistă în 1964. Și-a lansat primul album, Domingo, în 1967, înainte de a se alătura mișcării artistice Tropicália, care îmbina stilurile artistice braziliene cu influențe străine. Debutul ei solo omonim din 1969 este considerat în prezent un clasic al Tropicalismului.

"M-am născut cu dorința de a cânta, de a fi cântăreață", a declarat ea într-un interviu din 2020. "Întotdeauna am crezut că voi fi una - am avut această intuiție și mi-am dorit acest lucru. [Am știut asta de] când m-am născut".

Președintele recent ales al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a postat pe Instagram o fotografie cu el și Costa îmbrățișându-se. Costa a fost "una dintre cele mai bune cântărețe din lume, unul dintre cei mai importanți artiști ai noștri, care a adus numele și sunetele Braziliei pe întreaga planetă", a scris acesta împreună cu fotografia. "Țara a pierdut astăzi una dintre marile sale voci."
 
Lula califica a Gal Costa de una de las mejores cantantes del mundo