Oradea a fost în week-end gazda a două acțiuni cartiabile dedicate fostului fotbalist Mihai Neșu.
 
Aproape 9.000 persoane au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” împreună cu Pr. Nicolae Tănase în deschiderea meciului  în care au evoluat jucători consacrați ai fotbalului românesc, printre care Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Bogdan Stelea și Emerich Ienei, pentru susținerea lui Mihai Neșu și a fundației sale caritabile, scrie basilica.ro.

Mihai Neșu a fost foarte emoționat și le-a mulțumit foștilor colegi pentru susținere: „E foarte emoționant! N-am crezut că o să-mi mai văd foștii colegi, pe toți odată, uniți. Le mulțumesc pentru că și-au rupt din vacanță pentru a fi aici. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți aici. Cu greu îmi găsesc cuvintele, sunt foarte emoționat”, a spus Neșu, la conferința de presă.

Meciul s-a derulat sub forma unui triunghiular între echipele Generația de Aur a Naționalei României, UEFAntasticii Stelei și Prietenii lui Mihai Neșu. S-au jucat, începând cu ora 16:00, 3 meciuri a câte 30 minute fiecare.

Triunghiularul de pe stadionul „Iuliu Bodola” a fost câștigat de Generația de Aur, care și-a învins ambele adversare.
 
Principalii organizatori ai Galei „Uniți pentru Mihai”, aflată la a doua ediție, sunt fotbalistul George Ogăraru și soția sa, Andreea.

În cadrul Fundației Mihai Neșu, care sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România, au loc în permanență activități, dar o dată la doi ani este organizată această Gală în cadrul căreia accentul cade pe sprijinul acordat lui Mihai Neșu, întrucât tratamentele lui sunt foarte costisitoare.

Potrivit organizatorilor, credința lui Mihai Neșu și exemplul său sunt valorile oferite în schimb celor care îl susțin prin donații, prin cumpărarea de bilete, tricouri, calendare ș.a.

„Rugăciunea este pentru Mihai principalul medicament”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Andreea Ogăraru. „El își lasă toată nădejdea în Dumnezeu și de acolo așteaptă tot ajutorul pentru că medicina în momentul de față nu poate să-i rezolve problemele”.

Tot de la organizatorii Galei am aflat că Sfântul la care se roagă foarte mult fostul fotbalist Mihai Neșu este Cuviosul Serafim de Virița.

După meci, duminică a avut loc și o gală dedicată Bichonului în timpul căreia Gică Popescu și-a scos la licitație o pereche de ghete cu care a jucat la Galata.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews