ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oradea a fost în week-end gazda a două acțiuni cartiabile dedicate fostului fotbalist Mihai Neșu.
 
Aproape 9.000 persoane au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” împreună cu Pr. Nicolae Tănase în deschiderea meciului  în care au evoluat jucători consacrați ai fotbalului românesc, printre care Gheorghe Hagi, Gică Popescu, Bogdan Stelea și Emerich Ienei, pentru susținerea lui Mihai Neșu și a fundației sale caritabile, scrie basilica.ro.

Mihai Neșu a fost foarte emoționat și le-a mulțumit foștilor colegi pentru susținere: „E foarte emoționant! N-am crezut că o să-mi mai văd foștii colegi, pe toți odată, uniți. Le mulțumesc pentru că și-au rupt din vacanță pentru a fi aici. Vă mulțumesc tuturor pentru că sunteți aici. Cu greu îmi găsesc cuvintele, sunt foarte emoționat”, a spus Neșu, la conferința de presă.

Meciul s-a derulat sub forma unui triunghiular între echipele Generația de Aur a Naționalei României, UEFAntasticii Stelei și Prietenii lui Mihai Neșu. S-au jucat, începând cu ora 16:00, 3 meciuri a câte 30 minute fiecare.

Triunghiularul de pe stadionul „Iuliu Bodola” a fost câștigat de Generația de Aur, care și-a învins ambele adversare.
 
Principalii organizatori ai Galei „Uniți pentru Mihai”, aflată la a doua ediție, sunt fotbalistul George Ogăraru și soția sa, Andreea.

În cadrul Fundației Mihai Neșu, care sprijină copiii cu dizabilități și boli cronice din România, au loc în permanență activități, dar o dată la doi ani este organizată această Gală în cadrul căreia accentul cade pe sprijinul acordat lui Mihai Neșu, întrucât tratamentele lui sunt foarte costisitoare.

Potrivit organizatorilor, credința lui Mihai Neșu și exemplul său sunt valorile oferite în schimb celor care îl susțin prin donații, prin cumpărarea de bilete, tricouri, calendare ș.a.

„Rugăciunea este pentru Mihai principalul medicament”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica Andreea Ogăraru. „El își lasă toată nădejdea în Dumnezeu și de acolo așteaptă tot ajutorul pentru că medicina în momentul de față nu poate să-i rezolve problemele”.

Tot de la organizatorii Galei am aflat că Sfântul la care se roagă foarte mult fostul fotbalist Mihai Neșu este Cuviosul Serafim de Virița.

După meci, duminică a avut loc și o gală dedicată Bichonului în timpul căreia Gică Popescu și-a scos la licitație o pereche de ghete cu care a jucat la Galata.