Prima aniversare a Centrului de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București, a avut loc joi, în cadrul Galei „Împreună pentru viață”, informează basilica.ro.

Deși Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” a fost inaugurat pe 1 octombrie 2017, prima aniversare a acestuia a avut loc joi, 13 decembrie 2018.

La Gala „Împreună pentru viață”, atât Alexandra Nadane cât și invitații ei au prezentat activitățile centrului și necesitatea stringentă a sprijinirii femeilor în criză de sarcină în societatea actuală.

Au fost evidențiate, de asemenea, manifestările pentru viață din 2018, atât la nivel național cât și internațional.

Personalități pentru viață

Au fost prezente mai multe voci publice din România susținătoare ale activităților pro-viață, printre care: actrițele Manuela Hărăbor și Ioana Picoș, regizorul Ivona Boitan, jurnaliștii Radu Buzăianu și Cătălin Sturza, deputații Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie.

Deputatul Daniel Gheorghe a vorbit despre importanța promovării vieții și sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină. Deputatul și-a exprimat susținerea în perspectiva unui proiect legislativ care să vină în sprijinul femeilor în criza de sarcină.

Manuela Hărăbor a vorbit despre asumare. Actrița a mărturisit că i-ar spune oricărei tinere care a rămas însărcinată că „nu există iubire fără asumare și dacă iubești un om îți asumi un parcurs”.

În continuare, actrița Ioana Picoș a propus un joc prin care toți cei din sală au fost invitați să se pună în pielea unui prunc înainte de naștere pentru a simți pericolele prin care trece acesta în cele nouă luni, apoi bucuria de a vedea lumina zilei și ocrotirea mamei.

Cătălin Sturza a făcut o sinteză a lucrurilor bune și mai puțin bune care au afectat în 2018 dreptul la viață. Între aspectele pozitive, jurnalistul a evidențiat succesul Marșului pentru viață, atât în România cât și la nivel internațional.

Licitație caritabilă

Tot Cătălin Sturza a fost cel care a condus licitația organizată la finalul galei pentru sprijinirea activităților Centrului „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

Fiecare vorbitor a oferit câte un obiect special, i-a prezentat istoria îndemnându-i pe participanți să liciteze; fondurile colectate vor fi utilizate de Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” în activitățile de consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

În cadrul evenimentului, a avut loc un concert de colinde susținut de Corul Euterpe.
De asemenea, Matei Dobrovie a felicitat Centrul Alexandra Împărăteasa pentru activitatea pe care o are de a salva vieți. El a spus că una dintre prioritățile sale în acest mandat este legată de inițiativele de susținere a familiilor:

„Am propus deja extinderea și îmbunătățirea legii privind concediul paternal, dat fiind că tatăl trebuie să fie un sprijin real pentru familia sa, mai ales în primele luni de la nașterea copilului, și voi continua cu legea de protecția copilului, în sensul accesibilizării și facilitării plasamentului familial”.

Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”
Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București oferă consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Centrul oferă mai multe servicii gratuite între care teste de sarcină, consiliere psihologică, asistență socială în urgențe.

De asemenea, la centrul înființat în urmă cu un an de zile, sunt organizate Grupuri de suport pentru mame. Acestea sunt disponibile pentru mame până când copilul lor împlinește vârsta de 8 luni. Întâlnirile includ informații despre părinți și relația dintre mamă și copil.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews