ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Chirilă, în vârstă de 46 de ani, dublu vaccinat cu serul experimental Covid produs de Pfizer și fără alte probleme de sănătate, a murit de o banală pneumonie, care s-a agravat, însă, după ce gălățeanul nu a primit, zile în șir, nici un tratament medical și a fost plimbat în mod inutil de la un spital la altul. 

Pe 29 octombrie, el s-a trezit cu o durere de spate. Dat fiind că muncea în construcții, a pus durerea pe seama efortului făcut la serviciu. Și-a luat liber în ziua respectivă, pentru a-și reveni. Departe însă de a se simți mai bine, până a doua zi, starea sa de sănătate era vizibil înrăutățită, spune soția.

„Sâmbătă, am sunat la Ambulanță și le-am spus că pe soțul meu îl doare spatele și că face febră. Le-am mai spus și că era vaccinat încă din vară și că testul rapid pe care i-l făcusem acasă ieșise negativ la SARS-CoV-2. Cei de la Salvare au spus că va veni o salvare, dar peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări. Când am auzit de două zile, am mers la Spitalul Județean Galați. Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soțul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă nici un medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Și de acolo, ne-au spus să mergem acasă și să așteptăm salvarea să vină să-l testeze, peste două zile. Ne-am simțit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni”, spune Adriana Chirilă, soția bărbatului, citată de ViațaLiberă.ro

12 ore a așteptat în frig rezultatul testului RT-PCR

Duminică dimineață, gălățeanul se simțea și mai rău. A fost sunată din nou Ambulanța, iar echipajul care a venit l-a dus la Spitalul Județean.

„Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitați să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Județean, la serviciul de Urgență. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie, a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune și puls stabil, iar în data de 1 noiembrie, după-amiază, a fost transportat la Spitalul TBC, pentru consult de specialitate, și apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgență”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați. 

Potrivit familiei, la Spitalul Județean nu i-a fost administrat nici un tratament medical. De la 8:30 dimineață și până la ora 20:00, Florin Chirilă a așteptat rezultatul testului RT-PCR pentru a vedea dacă are sau nu COVID-19. Într-un final, după aproape jumătate de zi de stat în frig, a semnat că vrea să plece acasă.

„În tot acest timp, a așteptat în curtea spitalului, pe o bancă, în frig. A venit din nou acasă, pe propriile picioare, cu semnătură pe propria răspundere. La ora 20:00, nu mai putea să vorbească, avea gura încleștată de frig. În tot acest timp, i-au luat doar analize de sânge și i-au făcut o radiografie la plămâni. A venit acasă, toată noaptea i-a fost foarte rău, iar luni dimineață a venit iarăși salvarea, l-a dus la spital, unde l-au băgat într-un container și i-au pus o mască de oxigen la gură. Între timp, și testul RT-PCR ieșise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturația mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Județean, unde a mai așteptat câteva ore. Abia spre seară m-a sunat și mi-a spus că-l transferă la ATI. Am sunat seara la ATI, iar doamna de acolo, foarte sec, de parcă am deranjat-o, mi-a zis: <Ce să-ți zic, dragă? E grav. Pentru că dacă nu era grav nu era aici>. A ajuns să fie grav din cauza lor, pentru că el a venit la spital încă de vineri, dar nu au vrut să se uite la el și să-i dea un tratament”, povestește Adriana Chirilă, mamă a unui copil mic.

Marți dimineață, femeia a fost anunțată că bărbatul ei murise în spital. Aceasta a depus o plângere la conducerea unității medicale și spune că intenționează să sesizeze și Parchetul Galați. Citiți continuarea pe ViațaLiberă.ro.