ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Jonathan Jackson a acordat Agenției de știri Basilica un interviu în exclusivitate, în format video. Jacskon a vorbit despre credință și creștinism.

Vă prezentăm o parte din interviu.

Basilica.ro: Este pop-rockul un mod de a predica prin muzică în lumea de azi? Putem prin această muzică să le dezvăluim Ortodoxia oamenilor?

Jonathan Jackson: Este o întrebare foarte bună și mi-e greu să răspund la ea, pentru că necesită multe nuanțe. Aș spune că scopul principal al artei este să trezească inima și mintea. Nu e vorba neapărat de a predica, ci mai degrabă de a revela. Inima omului este tainică în privința căilor prin care cineva este atras spre viața duhovnicească, spre dragostea lui Hristos.

Uneori, dacă artistul este prea concentrat pe ideea de predică, aceasta poate îi poate împiedica pe ascultători să-și deschidă inima. Cred că artiștii trebuie să compună cântece, să scrie și să picteze lucruri care vin din profunzimea personalității lor, din autenticitatea a ceea ce sunt.

Iar dacă acolo este ceva din frumusețea tainică a întâlnirii cu Hristos, aceasta ar trebui să iasă în mod firesc la suprafață.

Am văzut mereu aceasta de-a lungul istoriei. Există o conexiune strânsă între Hristos și arte, e ca și cum ar fi menite unele pentru Celălalt.

Basilica.ro: Nu vă rușinați niciodată să vă mărturisiți credința într-o societate mai degrabă ostilă față de creștinism. Ași fost vreodată ridiculizat pentru credința dumneavoastră?

Jonathan Jackson: Cred că în vremea noastră oricine își exprimă vocal credința în Hristos se va confrunta cu un oarecare grad de împotrivire și persecuție. Cei din industria divertismentului, tinerii care frecventează universitățile, sau angajații.

Va fi o tensiune acolo unde suntem înconjurați de ideologii care se împotrivesc lui Hristos și Revelației Creștine. Există astfel de lucruri, dar nu mă concentrez asupra lor. Oamenii au căile lor și motivele lor atunci cânt trec prin astfel de episoade. Există multă tensiune și presiune în vremea noastră.

Dar cred că soluția nu este să opunem acestor ideologii o altă ideologie, fie ea și de sorginte creștină. Revelația lui Hristos nu este o ideologie. Este revelarea unui Dumnezeu personal.

Cred că trebuie să opunem ideologiilor mila și dragostea, harul și adevărul, nu propria noastră ideologie – aceasta nu ar face decât să adâncească dezbinarea dintre oameni.

Basilica.ro: Ce sfat aveți pentru cei care evită să-și mărturisească credința din acest motiv?

Jonathan Jackson: Oh, ce întrebare grea… Cred că toate acestea se reduc la „îndrăgostirea” de Hristos în plan personal. Tot ce facem izvorăște din acest loc lăuntric și este o călătorie pe alocuri întortocheată.

Aceasta îmi amintește că dacă, prin harul lui Dumnezeu, începem  să avem teamă de Domnul, aceasta se va reflecta mai degrabă prin smerenie, minunare și venerație – căci nu este o teamă lumească de o oarecare  divinitate mânioasă.

Click AICI pentru a citi integral articolul