ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie de biotehnologie cu sediul în Atlanta a declarat săptămâna trecută că a încheiat cu succes primul test clinic de testare a unui vaccin fără seringă, prin plasture, la copiii de doar 9 luni, scrie The Defender.

Micron Biomedical a testat administrarea pe bază de plasture  a vaccinului împotriva rujeolei și rubeolei (MR) pe copii din Gambia, cu sprijinul Fundației Bill & Melinda Gates și al CDC.

Vaccinurile sunt administrate prin intermediul unui plasture, care se aplică prin presare pe piele. Odată aplicate, serul pătrunde în stratul superior al pielii.

Susținătorii acestei metode de vaccinare, cum ar fi Gavi, Alianța pentru vaccinuri - din care Fundația Gates este membru fondator - numesc plasturii "viitorul vaccinării, în care aceste intervenții salvatoare de vieți sunt livrate fără durere, fără a fi nevoie de seringi sau poate chiar de profesioniști medicali calificați".

"Sprijinirea inovațiilor în ceea ce privește administrarea vaccinurilor este esențială pentru a aborda inegalitățile actuale în materie de sănătate", a declarat în comunicat James Goodson, co-investigator al studiului și cercetător și epidemiolog principal la Divizia de imunizare globală a CDC.

Acest lucru ar facilita distribuția globală pe scară largă a vaccinurilor, au spus ei, în special în zonele în curs de dezvoltare care ar putea fi lipsite de infrastructură, cum ar fi refrigerarea, și de profesioniști calificați.

Fundația Gates, CDC, Unicef, PATH - o altă organizație puternic finanțată de Gates - și Georgia Research Alliance au oferit Micron o finanțare de 40 de milioane de dolari pentru a dezvolta vaccinul prin plasture.

În 2017, Fundația Gates a acordat Micron o subvenție de 2,2 milioane de dolari pentru a dezvolta vaccinul cu plasture. Gates a mai acordat anterior încă 2,5 milioane de dolari companiei pentru a dezvolta un plasture pentru poliomielită, ca parte a efortului fundației de a eradica poliomielita.

În ultimele câteva luni, Micron a primit, de asemenea, finanțări semnificative de la investitori precum Global Health Investment Corporation și LTS Lohmann. Iar în urmă cu mai puțin de două săptămâni, chiar înainte de a prezenta rezultatele studiului la conferința Microneedles 2023, compania a obținut o investiție suplimentară de 3 milioane de dolari de la J2 Ventures, ceea ce a dus finanțarea totală a seriei A la 17 milioane de dolari.

De asemenea, sunt în curs de desfășurare teste pentru plasturii de vaccin împotriva COVID-19, gripei sezoniere și hepatitei B, în timp ce plasturii împotriva papilomavirusului uman, tifosului și rotavirusului sunt în curs de dezvoltare preclinică.