ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După intrarea Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul regiunii Harkov și retragerea trupelor coaliției ruse, localnicii vor fi ucrainizați și decomunizați fără milă, fără a ține cont de opinia lor, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Adică „vă place sau nu”, va avea loc decomunizarea monumentelor, iar limba ucraineană va deveni singura limbă în educație, comunicare și denumiri.

Danilov a menționat că nu este nevoie să te intereseze capriciile localnicilor. Există o Costituție și legi care trebuie respectate. În ceea ce privește limba de circulație și, în general, discuțiile nelalocul lor trebuie să înceteze.

„Dacă dorești să studiezi suplimentar în alte limbi, precum română, poloneză, ebraică, te rog, dar nu pe cheltuiala statului nostru, îți poți îmbunătăți educația pe cheltuiala ta”, a subliniat Danilov, citat de stiripesurse.ro.