Coridele sunt mai puțin dăunătoare pentru copii decât o paradă gay. Acesta este mesajul pe care un om de afaceri spaniol, proprietarul mai multor arene pentru lupte cu tauri din Spania, l-a transmis celor care vor interzicerea coridelor.

Carlos Zúñinga, cunoscut om de afaceri din Spania, apără unul dintre cele mai cunoscute și controversate tradiționale spectacole din peninsula iberică.

Conform site-ului The Local.es, Zúñinga a afirmat că o coridă nu face niciun rău copiilor care o privesc. În schimb, paradele gay, da. 
 
Spaniolul a declarat, ca reacție la acuzațiile celor de la Asociația Națională pentru Drepturile și Libertățile Animalelor (ANADEL), care afirmă că luptele cu tauri sunt nocive pentru copii, că acestă tradiție ancestrală trebuie respectată, așa cum sunt respectate și alte sărbători.

”Nu îmi plac unele manifestări, la care se adună oamenii, cum ar fi parada gay. Nu iau parte la ea, dar o respect”, a spus  Carlos Zúñinga. El crede că o paradă gay este mult mai dăunătoare pentru copii care asistă la ea, decât o luptă cu tauri.

Militantii împotriva luptelor cu tauri consideră corida un ritual barbar, ce nu poate avea loc într-o societate modernă. 
 
În schimb, susținătorii coridelor susțin că reprezintă o formă unică de artă, care simbolizează cultura spaniolă. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews