ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țipetele rudelor devastate care îi țin în brațe pe cei dragi, fermoarul sacului mortuar care se închide și apoi zgomotul puternic al trupului care cade în mormânt au devenit parte din viața de zi cu zi a celor din Fâșia Gaza, relatează Daily Mail. Transformarea Fâșiei Gaza într-un cimitir uriaș este dorită și de unii evrei, după cum se vede în imaginile de mai jos:
Amploarea și ritmul în care palestinienii sunt uciși în loviturile israeliene (peste 10.800 până în prezent), au făcut ca trupurile să se adune în fața spitalelor și pe drumuri. 

Cimitirele sunt acum atât de pline în întreaga Fâșie Gaza, încât palestinienii construiesc noi cimitire în nisip, unde sacii însângerați sunt îngrămădiți unul peste altul în foste morminte individuale.

În orașul Rafah din sudul țării, unde mii de oameni au fugit pentru a încerca să evite atacurile aeriene israeliene, grupuri de bărbați au săpat rânduri lungi de morminte, separându-le cu blocuri de beton. 

Odată ce o linie este finalizată, aceștia încep să tragă unul câte unul cadavrele învelite în pânză albă din camionetă și să le așeze unul peste altul în morminte.

Acest lucru a devenit un eveniment zilnic în întreaga Fâșie Gaza de când Israelul a lansat loviturile de represalii împotriva Hamas.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, susține că 10.000 de persoane au fost ucise în loviturile aeriene israeliene de la 7 octombrie - cea mai mortală zi din istoria Israelului - afirmație contestată de oficialii israelieni care spun că cifrele sunt exagerate.

Cu toate acestea, numărul tot mai mare de morți din Fâșia Gaza a făcut ca palestinienii să își îngroape morții în cimitire improvizate din întreaga enclavă. 

"Îngropăm morții pe terenuri de fotbal și pe alte terenuri libere, deoarece cimitirele adecvate sunt pline", a declarat Shihteh Nasser, în vârstă de 48 de ani, care a ajutat la înmormântarea morților. 

Palestinienii spun că acest război îi privează nu numai de cei dragi, ci și de ritualurile funerare care au oferit mult timp celor îndoliați o oarecare demnitate și încheiere în mijlocul unei dureri insuportabile. 

Atacurile aeriene israeliene au ucis atât de mulți oameni atât de repede încât spitalele și morgile sunt copleșite, făcând ritualurile normale ale morții aproape imposibile.  

Cimitirele supraaglomerate au făcut ca familiile să fie nevoite să dezgroape cadavrele îngropate de mult timp și să adâncească gropile. 

Iar morgile supraaglomerate au obligat spitalele să îngroape oamenii înainte ca rudele lor să îi poată revendica.

FOTO AICI: