ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În timp ce Israelul a continuat marți să bombardeze Fâșia Gaza pentru a patra zi consecutiv, au apărut mai multe rapoarte media care susțin că forțele militare israeliene folosesc din nou bombe cu fosfor alb în această zonă dens populată, informează Times of India.

Israelul a intensificat atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza - unul dintre cele mai aglomerate locuri de pe Pământ - și a izolat-o de apă, alimente, combustibil și alte provizii, ca represalii la o incursiune sângeroasă a militanților Hamas care a făcut cel puțin 1.000 de victime israeliene.

Atacurile aeriene din Fâșia Gaza au făcut aproximativ 700 de victime până în prezent.

Mai multe fotografii, videoclipuri și afirmații pe rețelele de socializare susțin că armata israeliană a folosit bombe cu fosfor.

Palestina a confirmat rapoartele media, susținând că, într-adevăr, Israelul că a folosit bombe cu fosfor în bombardamentele asupra zonelor populate din Fâșia Gaza, potrivit agenției AA.

"Ocupația israeliană folosește bombe cu fosfor alb, interzise la nivel internațional, împotriva palestinienilor din cartierul Karama, în nordul Fâșiei Gaza", a declarat Ministerul de Externe pe platforma X.

Rami Abdo, fondatorul Observatorului European pentru Drepturile Omului, a postat pe platforma X un clip video cu ceea ce el a spus că este utilizarea de către Israel a bombelor cu fosfor.

"Forțele militare israeliene folosesc [bombe] toxice cu fosfor alb asupra zonelor dens populate din nord-vestul orașului Gaza", a scris el.

Grupul pentru drepturile omului Human Rights Watch, cu sediul la New York, a citat anterior rapoarte privind utilizarea de către Israel a bombelor cu fosfor alb în Gaza în timpul conflictelor anterioare.

Folosirea armelor cu fosfor alb pentru a genera o perdea de fum și a acoperi mișcările trupelor este acceptată din punct de vedere legal, însă Convenția de la Geneva din 1980 interzice utilizarea acestora în zonele dens populate.

Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la această afirmație.