Generalul maior (r) Bertrand Cavallier, fost cadru al Jandarmeriei Naționale Franceze, a avut joi o întrevedere cu membrii Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, discuțiile vizând evenimentele din 10 august. Cu această ocazie, generalul francez  a afirmat:

„Drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt pe deplin respectate, cazurile de violență survenite de ambele părți fiind abordate în mod individual, și nu colectiv. Este de menționat faptul că situațiile izolate de aplicare disproporționată a forței de către cel învestit cu autoritatea statului reprezintă o problemă disciplinară internă ce are și consecințe penale. În același timp însă, protestatarii au obligații consemnate în legislație, iar, spre exemplu, în cazul legislației franceze un cetățean avertizat și somat care nu respectă indicațiile forțelor de ordine comite o infracțiune, care constituie o formă agravată în cazul ascunderii indentității sau manifestărilor violente împotriva celor care își exercită atribuțiile de apărare a ordinii publice”, după cum se arată într-un comunicat dat după întrevedere.

Invitat într-o emisiune la Antena 3 să comenteze evenimentele din 10 august, generalul  Bertrand Cavallierre a explicat că  „autoritățile statului trebuie să protejeze instituțiile statului, altfel se va iscă haos”.

„Acțiunea Jandarmeriei a fost una corectă, într-o situație care a fost complexă. Expertiza pe care am făcut-o pe baza informațiilor pe care le am, nu a scos la iveală chestiuni negative, din contră, a fost o situație gestionată normal, corect. Faptele ne arată că a fost o manifestație cu un mare grad de complexitate. Vorbim în primul rând despre un fenomen în care este implicată o mulțime compactă de oameni, în al doilea rând, există printre ei personaje foarte agresive și Jandarmeria a trebuit să facă față acestei situații. Trebuia să garanteze integritatea instituției Guvernului, care era asaltat , ceea ce era fundamental, pentru că manifestanții efectiv o atacau și voiau să intre în clădire și trebuie să înțelegem imperativul stabilirii ordinii într-o astfel de situație”, a declarat Bertrand Cavallierre, pentru Antena 3. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews