ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul maior (r) Bertrand Cavallier, fost cadru al Jandarmeriei Naționale Franceze, a avut joi o întrevedere cu membrii Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților, discuțiile vizând evenimentele din 10 august. Cu această ocazie, generalul francez  a afirmat:

„Drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt pe deplin respectate, cazurile de violență survenite de ambele părți fiind abordate în mod individual, și nu colectiv. Este de menționat faptul că situațiile izolate de aplicare disproporționată a forței de către cel învestit cu autoritatea statului reprezintă o problemă disciplinară internă ce are și consecințe penale. În același timp însă, protestatarii au obligații consemnate în legislație, iar, spre exemplu, în cazul legislației franceze un cetățean avertizat și somat care nu respectă indicațiile forțelor de ordine comite o infracțiune, care constituie o formă agravată în cazul ascunderii indentității sau manifestărilor violente împotriva celor care își exercită atribuțiile de apărare a ordinii publice”, după cum se arată într-un comunicat dat după întrevedere.

Invitat într-o emisiune la Antena 3 să comenteze evenimentele din 10 august, generalul  Bertrand Cavallierre a explicat că  „autoritățile statului trebuie să protejeze instituțiile statului, altfel se va iscă haos”.

„Acțiunea Jandarmeriei a fost una corectă, într-o situație care a fost complexă. Expertiza pe care am făcut-o pe baza informațiilor pe care le am, nu a scos la iveală chestiuni negative, din contră, a fost o situație gestionată normal, corect. Faptele ne arată că a fost o manifestație cu un mare grad de complexitate. Vorbim în primul rând despre un fenomen în care este implicată o mulțime compactă de oameni, în al doilea rând, există printre ei personaje foarte agresive și Jandarmeria a trebuit să facă față acestei situații. Trebuia să garanteze integritatea instituției Guvernului, care era asaltat , ceea ce era fundamental, pentru că manifestanții efectiv o atacau și voiau să intre în clădire și trebuie să înțelegem imperativul stabilirii ordinii într-o astfel de situație”, a declarat Bertrand Cavallierre, pentru Antena 3.