ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentagonul a anunțat recent că Secretarul Apărării, Lloyd J. Austin III, a aprobat o cerere a Poliției Capitoliului SUA ca 2.300 de soldați ai Gărzii Naționale să rămână în Washington, D.C. până pe 23 mai 2021. În prezent 5.200 de militari sunt detașați la Capitoliu, informează WesternJournal.  

Fox News Channel a obținut o copie a unei notificări scrise de Generalul Daniel R. Hokanson, șeful Biroului Gărzii Naționale, în care explica de ce Garda Națională „nu poate și nu ar trebui să îndeplinească acum solicitarea Poliției Capitolului."

Hokanson a argumentat că „Garda Națională este deja supra-solicitată din cauza restricțiilor impuse de pandemie, a tulburărilor civile și a incendiilor de pădure. Până la momentul de față, demersurile privind creșterea numărului de voluntari nu au atins o cifră suficientă pentru a îndeplini solicitarea USCP de 2.280 de cadre, și nici opțiunea B de 1000 de soldați."

„Sunt îngrijorat că acest caracter indefinit continuu al cerinței respective poate împiedica, de asemenea, capacitatea noastră de a aduna oameni pentru misiuni viitoare, întrucât atât aghiotanții generali, cât și membrii Gărzii Naționale ar putea deveni sceptici în a se angaja în demersuri viitoare", a adăugat el.

Potrivit Fox, notificarea lui Hokanson a circulat săptămâna trecută în cadrul Consiliului de Securitate Națională a Casei Albe.

Memo-ul a dezvăluit că opinia lui Hokanson a fost anulată de Austin, care a hotărât să mențină 2.280 de soldați pentru a „continua misiunea de sprijin" la Capitoliu.

Secretarul de Presă al Pentagonului, John Kirby, a vorbit de curând reporterilor.

„[Da], Departamentul Apărării va finanța această acțiune, așa cum am finanțat și misiunea anterioară, care se încheie la sfârșitul săptămânii", a spus el. „Dar nimeni nu consideră asta muncă gratuită, nici nu pune în cârca Poliției Capitoliului că ar considera-o așa ceva".

Kirby a afirmat că „ei au o nevoie legitimă de asistență în ceea ce privește capacitatea, într-un moment destul de incert acum … [Nu] este vorba doar despre atmosfera de pericol într-un mediu extrem de polarizat, supra-tensionat, în care ne aflăm acum. Este vorba în mare parte de a asista numeric Poliția Capitoliului, pe măsură ce încep să concretizeze și să dezvolte ceea ce vor avea nevoie pe termen lung pentru a face față noii realități de la Capitol Hill."

Costurile pentru trupele Gărzii Naționale, din ianuarie până în martie, sunt de 410 milioane de dolari, iar prelungirea din martie până în mai va necesita 111 milioane de dolari suplimentari, potrivit The Wall Street Journal.

Potrivit The Hill, Dep. Democrat Adam Smith din Washington, președintele House Armed Services Committee și Rep. Republican Mike Rogers din Alabama au emis recent o declarație comună în care au spus că sunt „profund tulburați" de faptul că „sediul central al democrației națiunii noastre continuă să fie protejat de forțe de ordine numeroase și complet înconjurat de garduri".

„În timpul în care Poliția Capitoliului SUA continuă să își consolideze capacitatea de personal, nu există nicio îndoială că un anumit nivel de sprijin din partea Gărzii Naționale e încă necesar în Regiunea Capitalei Naționale pentru a face față amenințărilor credibile la adresa Capitoliului", se menționează în comunicat.

„Cu toate acestea, actuala strategie de securitate nu este justificată în acest moment. … Apreciem că soldații noștri au răspuns la apelul de protejare a Capitoliului, dar este timpul să analizăm ce nivel de securitate este necesar, astfel încât ei să se poată întoarce acasă la familiile și comunitățile lor."

După asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, democrații conduși de președintele Camerei, Nancy Pelosi, au insistat pentru implementarea unui nivel de securitate copleșitor, fără precedent și inutil. Înaintea inaugurării din 20 ianuarie, peste 25.000 de soldați ai Gărzii Naționale protejau Capitoliul.

În plus, a fost instalat un gard de securitate înalt de 7 metri, lung de 3 mile, cu sârmă ghimpată în partea de sus. Încercând să creeze impresia că susținătorii președintelui Donald Trump reprezentau o amenințare serioasă pentru siguranța parlamentarilor, Pelosi a instalat chiar și magnetometre la intrările Camerei Reprezentanților.

În ianuarie, Ken Cuccinelli, care ocupa funcția de secretar adjunct în cadrul Departamentului de Securitate Internă la momentul atacului asupra Capitoliului, a făcut o revelație alarmantă în timpul unui interviu cu Martha MacCallum de la Fox News, în emisiunea ei, „The Story".

Cei doi discutau despre prezența masivă a trupelor Gărzii Naționale detașate la Washington, DC, iar MacCallum a subliniat că 25.000 însemna de câteva ori mai mulți soldați decât nivelul trupelor care servesc în prezent în Afganistan și Irak.

De acord cu MacCallum, Cuccinelli a răspuns că 25.000 de soldați echivalează cu o întreagă divizie. Apoi a dezvăluit că Pelosi a cerut „orice soldat disponibil" și a solicitat mitraliere de mare calibru.

„O divizie. Aveți acolo o divizie", a spus el gazdei. „Ultimele mii de soldați au fost solicitați de către Președinta Camerei prin intermediul poliției Capitoliului. Și-a dorit chiar și mitraliere la Washington. Acest lucru a fost respins deoarece pur și simplu nu își au rostul într-un protocol de securitate pentru o zonă civilă. Așa că unele dintre aceste lucruri au depășit orice nevoie legitimă de securitate".

Citește și DHS respinge cererea lui Nancy Pelosi pentru „militari cu mitraliere la Washington"

Este uimitor faptul că Pelosi a considerat că aceasta este o solicitare rezonabilă. Mitralierele de calibru mare sunt tipurile de arme pe care le vedeți folosite împotriva cetățenilor în locuri precum Coreea de Nord, Rusia și în aproape fiecare zonă de dictatură africană.

Acestea nu sunt puști sau pistoale, ci arme care necesită echipaj. Ele pot provoca daune în moduri în care o carabină standard nu poate. Complet automate și create pentru a confrunta combatanții inamici înarmați, acestea nu ar trebui folosite niciodată împotriva civililor.

Deci, întrebarea rămâne, de ce administrația Biden a anulat decizia șefului Biroului Gărzii Naționale? El a clarificat că soldații săi sunt supra-solicitați, iar poziția lor actuală este nerezonabilă.

Acești oameni au fost forțați să plece de lângă familie și prieteni doar pentru a servi drept recuzită pentru Președinta Camerei, iar costul total pentru contribuabilii americani va depăși 500 de milioane de dolari.

Mă pot gândi la două motive pentru prezența trupelor.

În primul rând, le permite democraților să mențină ficțiunea că au nevoie de protecție împotriva „teroriștilor interni" care îl susțin pe fostul președinte Trump.

Cealaltă posibilitate este că, fiind perfect conștienți de modul fără precedent și anti-american în care au preluat puterea și de transformarea pe care au adus-o unei națiuni odinioară mărețe, democrații ar putea să se teamă de represalii din partea poporului.

Dacă aș fi făcut tot ce au făcut democrații pentru a submina republica noastră democrată, nu ar fi deloc o nebunie să cred că aș putea avea și eu nevoie de protecție.

Tribuna.US

Citiți și Biden plătește camere de hotel pentru imigranții ilegali, dar lasă Garda Națională să doarmă într-un garaj