ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrea că Gabriel Oprea nu doar că a fost reprimit în PSD, dar a și devenit vicepreședinte, a provocat surprindere și revoltă printre unii social-democrați.

Chiar dacă secretarul general al partidului, Mihai Fifor, spunea că habar n-are despre prezența generalului la sediu, fapt afirmat și de Gabriela Firea,
 
Viorica Dăncilă a lămurit, duminică seara, misterul, scrie Evenimentul Zilei. Și Oprea nu este un simplu membru, ci chiar vice al formațiunii. 
 
Dăncilă a anunțat că fostul lider UNPR este acum vicepreședinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are și drept de vot, ca urmare a unui protocol de colaborare. „Noi am făcut protocol de colaborare cu sindicatele, cu CNSLR Frăția, cu Uniunea Militarilor și Polițiștilor, am făcut cu mai multe sindicate, iar prin aceste protocoale pe care le-am semnat, lidierii sindicatelor respective fac parte din Comitetul Executiv Național. Avem cu cinci sindicate. Toți liderii de sindicate au funcție de vicepreședinte la nivel de Comitet Executiv Național. Am făcut cu cinci sindicate, deci avem cinci vicepreședinți. Au și drept de vot”, a spus Viorica Dăncilă, duminică seara la sediul PSD.
 
Gabriel Oprea a fost ministru de Interne în Guvernul Ponta, însă a demisionat după moartea polițistului Bogdan Gigină.

Anul trecut, reprezentanții Federației Sindicatelor din Poliție, care susțin că reprezintă 19.000 de oameni care lucrează în Ministerul de Interne, au anunțat că Gabriel Oprea s-a înscris în sindicatul lor, anunță digi24.ro.

Într-un mesaj postat pe facebook, deputatul Liviu Pleșoianu cere demisia șefei PSD, amintind demersurile sale și ale colegilor din Comisia SRI privind anchetarea alegerilor prezidențiale din 2009. Comisia a fost constituită în urma acuzațiilor jurnalistului Dan Andronic, potrivit cărora, în cel de-al doliea tur de scrutin al prezidențialor din 2009, în sufrageria lui Gabriel Oprea s-ar fi aflat procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul șef al SRI, actual ambasador al României la Washington, George Maior.

„Cuuuuum? Dăncilă, îți bați joc de noi??? Gabriel Oprea a fost făcut VICEPREȘEDINTE PSD!?? Adică eu, după ce am luptat pentru adevăr în comisia "Sufrageria lui Oprea", sunt într-un partid în care OPREA e vicepreședinte și votează în CEx!?? Sunteți zdraveni la cap?!? Ia-l pe Oprea și duceți-vă-n ce #SUFRAGERIE vreți! ...Cu toți cei din PSD care au știut și au fost de acord cu așa ceva!”, scrie Pleșoianu.

Iar deputatul nu se oprește aici, ci acuză direct: ”Exact lipsa asta de caracter, exact bătaia asta de joc la adresa alegătorilor și a celor care chiar am luptat pentru adevăr și dreptate i-au mai dat lui Werner un mandat!”.