ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii nu vor mai putea circula în țară și străinătate fără un act de identitate cu cip electronic, spunea în urmă cu peste un deceniu Părintele Justin Pârvu, după cum puteți asculta în filmarea de mai jos, realizată de Victor Roncea în 2009, în chilia Arhimandritului de la Petru Vodă. „Și să nu prim­iți nici vac­cinul și nimic ce aduc nou put­er­ile politice de azi”, spunea Duhovnicul din Munții Neamțului. Profețiile sale se împlinesc azi. La începutul lunii, Ministerul de Interne și Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării au anunțat că noua carte de identitate electronic cu cip va fi disponibilă la începutul lunii august iar Comisia Europeană a comunicat că de la 1 iunie va introduce Certificatul „verde” digital cu cod QR pentru călătorie. În contextul apariției acestui Pașaport de vaccinare care prefigurează instalarea treptată și destul de rapidă a unor noi mijloace electronice de impunere a Dictaturii Biometrice, prevăzute de altfel de Părintele Justin Pârvu înainte văzătorul cu duhul încă de acum peste un deceniu (Carte PDF Aici), socotim necesar să vă oferim o vedere asupra unei culegeri de interviuri exact pe aceste teme realizate de Victor Roncea cu vrednicul de pomenire Duhovnic al Neamului. Cartea PĂRINTELE JUSTIN PÂRVU: "De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”  – Convorbiri cu Victor Roncea (Cuvânt al Autorului Aici), Petru Vodă, 2020, cu o Prefață de Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (primele 42 de pagini PDF AICI), a fost lansată anul trecut la Mănăstirea Petru Vodă (Video Aici), la 7 ani de la plecarea la Ceruri a marelui Duhovnic și la Muzeul Unirii din Iași, de Sfânta Parascheva, cu prezența celor doi stareți ai Sfintelor Mănăstiri ctitorite de Părinte la Petru Vodă, Monahia Justina Bujor și Arhimandritul Hariton Negrea, a reprezentantului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Părintele Cezar Țăbârnă, a istoricului dr. Corneliu Ciucanu, Dan Borș fost lider al Ligii Studenților din Iașii anilor 1990, Florin Palas de la Liga Studenților din Brașov și Silvian Emanuel Man, actual președinte al Ligii Studenților din Iași (Video Aici). Volumul este disponibil la Librăria Sophia cât și la  Carte Ortodoxă și Carte Frumoasă sau Librărie.net. Redăm aici opinia cunoscutului și legendarului scriitor și apărător al românismului, colegul de generație al Părintelui Justin Pârvu, general maior aviator și veteran de Război Radu Theodoru, despre această lucrare, un cuvânt care se constituie el însuși drept un semnal de avertizare asupra zorilor Dictaturii planetare:

Să ascultăm cu toții Glasul Adevărului, Cuvântul Părintelui Justin redat de Victor Roncea: "De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul”

Glasul Adevărului sau Harul de a transforma succesiunea temporală în timp sacru, în timpul lui Dumnezeu, deopotrivă în timpul neamului românesc, har care îl personalizează pe gazetarul Victor Roncea întruchipat în volumul dedicat Părintelui Justin Pârvu, unde este ajutat să personifice vizual deopotrivă chipul fizic și spiritual al Părintelui precum și al identitarului românesc prin arta fotografică a soției sale. Victor Roncea este statornic și demn slujitor al adevărului necosmetizat conjunctural, îmbogățind demersul său jurnalistic cu valorile esențiale și perene ale neamului, cu ortodoxia în larga ei cuprindere teologică, națională, identitară, poporana, spațiu germinativ de cultură și spiritualitate, prin chipul de mărturisitor, martir, contemporan, demn de istorie, cu patrafir de sfințenie și sfințitor, al Părintelui Justin Pârvu.

Aparent, volumul semnat de Victor Roncea și ilustrat fotografic de soția sa, cu un remarcabil Cuvânt al Înalt Preasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și vajnic apărător al Ortodoxiei - „Părintele Justin vorbea cu Dumnezeu!” -, se prezintă ca o culegere de interviuri, unele publicate în gazete post-decembriste care și-au păstrat demnitatea profesională slujind Adevărul, ținta atacului furibund al forțelor anti-Hristice și anti-naționale, altele inedite. În tot, volumul este o chemare vibrantă la conștientizarea cumpenei de moarte în care ne aflăm, chemare dublată de soluția salvării pe care Părintele Justin o vede în apărarea Ortodoxiei, structura fundamentală a identitarului românesc care, anihilată, conduce la explozia sau implozia unității poporului român, la transformarea lui în populație supusă bastardizării, depersonalizării și transformării omului îndumnezeit într-un număr. Un număr controlat și dirijat momentan prin date biometrice și acte electronice, cum ar fi pașapoartele pentru vaccin și, în curând, pentru „protejarea oamenilor”, „ajutarea bolnavilor” și a celor „din linia întâi”, cipurile implantate în corp, conveniente, chipurile, și deja aplicate experimental în mai multe țări nordice în care operațiunea globală de spălarea creierului este la un nivel maximal. Un „cipuit” căruia, la nevoie, în viitorul nu foarte îndepărtat, i se vor aplica psiho-tehnic metode de preschimbarea personalității, înregimentând creația lui Dumnezeu în turma producătoare de profit.

Aici se impune secvențial, parcursul cărții lui Victor Roncea, care, însumat, oferă chipul deopotrivă liturghisitor, ortodoxitor și îmbisericit al Părintelui Justin, înmulțit spiritual cu valențe socio-culturale mărturisitoare și ecologizante atât în spațiul laic cât și în cel ecleziastic, calități care i-au adus în perioada terorii roșii alogen kominterniste 17 ani de torturi fizice în cele mai cumplite temnițe bolșevice iar în post-decembriadă o marginalizare amenințătoare în propriul univers monahal, supus rigorilor unei ierarhii nu totdeauna lipsită de păcatele lumilor între care se mișcă.

Victor Roncea, pe de-o parte, din fața calculatorului, și Părintele Justin Pârvu din fața Altarului, au reușit în chip providențial să aducă Adevărul în paginile unor ziare cu mare tiraj. Ca un far curățător, au străbătut prin întunericul zilelor de azi – când colilele de ziar sunt mai mult negre – și și-au rotit fascicolul luminos prin zona obscurizată de mass-media cumpărată, înrobită, pusă în slujba satanei. Părintele o face simplu, fără savantlâc teological, pre limba vorbită de toți, ca la un sfat cu înțelepții satului. Și face și o chemare.

Chemare la ce? La apărarea Ortodoxiei. Apărarea presupune mijloace de luptă. Părintele le numește pe cele sfințești, subliniind rolul rugăciunii, al liturghisirii noastre colective, apelând la istoria apărării ortodoxiei, expresia noastră identitară. Aici, calitatea mea militară completează necesar cu suport psiho-spiritual dar nu suficient. Una este condiția întemnițatului, încătușat fizic, alta, condiția unui popor încătușat social. Dar asta e o altă problemă.

Altă secvență trimite la spațiul ecleziastic, un mesaj critic la ierarhie; a mai expus-o, numind fără menajamente păcatele și păcătoșii, precum pe fostul mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu și nu numai.

Aceste interviuri, fie publicate în gazete, fie luate direct de Victor Roncea dezvăluie complexitatea problematicilor Ortodoxiei și monahalului, existențiale care configurează complexitatea de demnă ținută interioară a Părintelui Justin. Numesc stăruința de a canoniza Sfinții închisorilor, aducând cele mai cutremurătoare argumente și vocația de ctitor împlinită nu numai la ridicarea Mănăstirii Petru Vodă, din apropierea satului natal și a Mănăstirii de maici Paltin - Petru Vodă, vocație care și-a făcut o temă de înalt și istoric argument ridicarea de mănăstiri, schituri și biserici pe locurile fostelor lagăre de exterminare alogen kominterniste și în apropierea cumplitei temnițe politice de la Aiud, vocație prin care și-a zidit recunoștința față de tăria, camaraderia celor întemnițați, a martirilor terorii roșii, înveșnicindu-i în ctitoriile inițiate și înfăptuite de el.

S-ar părea că am omis din complexitatea de vectori personalizanți ai Părintelui calitatea esențială a monahului luminat, duhovnicesc, care însumează o pluralitate de calități umane, religioase, fizice, de forță interioară, iradiantă, de psihologie, intuiție, comunicare, subsumate Credinței, potențate de tradiția și slujirea marilor noștri duhovnici.

Părintele Justin a avut forța spirituală de la Duhul Sfânt să primească zilnic 400-500 de mărturisitori însetați de mântuire, suferinzi cu trupul sau nevoiași în cuget și să-i liturghisească.

Este meritul lui Victor Roncea de a organiza într-o diversitate de aspecte psiho-sociale, dintr-un aparent mozaic comportamental, izvorât dintr-o credință neclintită un portret de monah propovăduitor, îndumnezeit în sine pentru oameni și viața lor zilnică, din turul lor pământesc și cel de dincolo de moarte. Acest merit ne-a deschis calea întregitoare a mărturisitorilor din temnițe care au viețuit alături de el și s-au împărtășit din Harurile si Darurile Părintelui, cât și a ucenicilor săi, unii cunoscuți, precum monahul cărturar Filotheu Bălan, secretarul Părintelui Justin, alesului său ca stareț următor, vajnicul coborâtor din razeșii moldavi, Hariton Negrea, desigur, maica Justina Bujor, stareța Monahiei Paltin - Petru Vodă.
 
Închei această notă de lectură cu aprecierea asupra unei alte arme a luptei pentru adevăr și credință, folosită cu multă pricepere de Părintele Justin: cuvântul scris. Cuvânt pe care l-am cautat în revistele de trăire românească Glasul creștinului, devenit Glasul monahilor și apoi Atitudini, remarcabilă sinteză a ortodoxiei luptătoare, fără menajamente în chiar spațiul ierarhiei bisericești care nu puține și necreștinești necazuri i-au pricinuit acestui rostitor de adevăr pentru istorie și pentru Istorie. Această armă, cuvântul scris, este mânuită azi cu îndemânare de jurnalistul Victor Roncea, care merge cu smerenie pe drumul – unicul - trasat de înainte văzătorul Părinte Justin, Duhovnic al Ortodoxiei pe care îl așteptăm, cât de curând, în sinaxarul Bisericii Naționale.

Lui Victor Roncea, semnul de înaltă prețuire a celui care semnează,

General Maior Aviator Veteran de Război,

Radu Theodoru

VIDEO CU PĂRINTELE JUSTIN ÎN 2009 despre DICTATURA BIOMETRICĂ: