ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o filmare plasată pe internet, generalul veteran de război Radu Theodoru îi adresează o scrisoare deschisă generalului premier desemnat al României, Nicolae Ionel Ciucă, atrăgându-i atenția asupra vremelniciei sale pe funcție și rugându-l să nu dea curs învrăjbirii dintre Armată și Biserică, regizate de politicienii care îl prigonesc pe PS Ambrozie al Giurgiului pentru declarațiile sale.

„Domnului general de armată Nicolae Ionel Ciucă, premierul României,


Excelență,

În scrisoarea pe care ne-ați adresat-o cu ocazia zilei veteranilor, există o frază memorabilă, care exprimă un adevăr esențial, de care fiecare demnitar ar trebui să țină seamă. Citez:

„Vă scriu în calitate de ministru al Apărării Naționale - fiți atenți: VREMELNIC, DE ALTFEL -”. Această recunoaștere a vremelniciei pe funcție vă onorează, înțelepțindu-vă.

După ce au haotizat viața socială și au jefuit economia, așa-zișii guvernanți, ca mai mereu în istorie, apelează la Armată să salveze ce se mai poate salva, implicit și perfid translându-i propriile lor responsabilități.

Printre multele și gravele lor greșeli este chestiunea episcopului Giurgiului, PS dr. Ambrozie, pe care le-o trece la portofoliu și imagine. După o păstorire de excepție, cu realizări superlative pe întregul ansamblu social, umanitar, cultural, educațional, îndeosebi de rectitorire a monumentelor istorice bisericești, de întărire a ortodoxiei și a patriotismului, a ajuns la cheremul administrației subalterne, metodă care reamintește de epoca terorii roșii de „binefacerile” căreia însumi m-am „bucurat” din plin. 

Motivele adevărate care au pus în mișcare poziția bisericească, conform super-memorandumului de la Strassbourg, punctul E din declarația complementară, face obiectul viitoarelor mele intervenții în presă.

Camaraderește vă notez că a da curs diversiunii este un act care compromite începutul misiunii de redresare a Țării, alterându-vă imaginea și rupând relația benefică Biserică - oștire, binomul istoric esențial al românității - ceea ce se și dorește.

Vă doresc ostășește să raportați poporului îndeplinirea misiunii de salvare a României!”, i-a scris premierului desemnat Generalul Maior Aviator Veteran de război Radu Theodoru. VIDEO: