ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legendarul General Radu Theodoru, erou al aerului, veteran, scriitor și navigator de cursă lungă, în vârstă de aproape 97 de ani, a participat, sâmbătă, la festivități dedicate Zilei Armatei, în calitate de organizator, la Sfânta Mănăstire Comana.
 
De aici, generalul Theodoru, care, mâine va merge la Cimitirul de la Valea Uzului, alături de Mihai Târnoveanu și Calea Neamului, a trasmis un îndemn românilor, cerându-le să fie prezenți acolo și să stopeze pângărirea locului în care își dorm somnul de veci ostașii români.„E inadmisibil ca autoritățile statului să neglijeze unul din punctele morale forțe ale românității. Nu permiteți să se maghiarizeze Cimitirul de la Valea Uzului”, a spus generalul Radu Theodoru.

Redăm mai jos mesajul său integral:

”Sunteți aici reprezentanții românității. La Valea Uzului se face un fel de expansionism hungarist, iar voi trebuie să păstrați aici tot ce este sacru românesc. La Valea Uzului s-au jertfit ostași români, ei zac în acel cimitir. Voi trebuie să fiți forța, și fizică și morală, care să impuneți acolo românitatea. E inadmisibil ca autoritățile statului să neglijeze unul din punctele morale forțe ale românității. Nu permiteți să se maghiarizeze Cimitirul de la Valea Uzului. Este pângărit pentru că acolo, deasupra, unități paramilitare maghiare fac instrucție și se pregătesc să taie căile de comunicații între Ardealul nostru sacru și restul țării, la ordinul Budapestei, atunci când în programul lor există un punct care prevede invadarea României cu acordul tacit al Germaniei. Asta e realitatea pe care n-o spune nimeni. O spun eu. Vă îndemn încă o dată, fără violență, băieți hotărâți, floarea tineretului nostru, să impună acolo punctul de vedere al Istoriei românești!”
 

„Ziua Armatei Române” va fi marcată  la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, printr-o slujbă de pomenire care va avea loc mâine,  ora 16.00, la inițiativa  Asociației „Calea Neamului”, pentru a marca timpul trecut de când Armata Română, în 25 octombrie 1944, a eliberat  Transilvania de Nord de sub ocupația horthystă, în urma Bătăliei de la Carei.

Pe pagina sa de socializare, președintele Asociației Calea Neamului, medicul Mihai Tîrnoveanu a adresat invitația către cei care doresc să fie prezenți la Valea Uzului, spunând: „Răspunde Române, Prezent, pentru Eroi la Valea Uzului! Pentru 52 de Cruci!(…) Răspunde Prezent pentru Eroii Neamului, pentru cei care-au trecut Carpații, pentru Crucile lor, pentru ca acestea să nu fie dărâmate la ordinul UDMR. Curtea de Apel Mureș a decis că Cimitirul Eroilor Valea Uzului nu mai aparține acum de Dărmănești, Bacău, ci de Sânmartin, jud. Harghita. Voința liderilor UDMR, inclusiv a celor care conduc Consiliul Județean Harghita a fost dintotdeauna ca Monumentul și Crucile Eroilor Armatei Române ridicate în 2019 în Cimitirul de la Valea Uzului, să fie îndepărtate. Acum, când aceste loc sfânt este „în mâna” lor, există pericolul real să-și pună în aplicare planul. Doar noi, vă rog să mă credeți, căci știu bine situația, îi vom putea opri, doar Prezența noastră acolo și implicarea noastră, a oamenilor din popor, mai țin acum acele Cruci în picioare, doar noi putem opri buldozerele”.