ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul pandemiei, la data de 29 martie 2020, guvernul francez a emis un decret care autoriza utilizarea medicamentelor de îngrijire paliativă,  este informația prezentată într-un scurt videoclip  publicat pe Twitter de Virginie Joron, membră a Parlamentului Europen, care face parte și din  „Comisia specială privind pandemia de COVID-19: învățămintele desprinse și recomandări pentru viitor ”.  Scurtele secvențe publicate de ea,  încearcă să readucă în lumina adevărului intențiile macabre ale guvernului francez din perioada pandemiei. 

Cu acest prilej, vârstnicii, care erau ținta „medicamentelor” minune, utilizate ca tratament paliativ pentru ei, care erau considerați ca având mult prea puține șanse la o bună calitate a vieții, au fost introduse în protocolul de „eutanasie” asistată.  

Printre acestea, Rivotril și Midazolam. Ele fac parte din bine cunoscuta clasă a benzodiazepinelor, fiint utilizate ca și  sedative. 

„La Buzancais, această decizie nu a fost bine primită de personalul medical” ni se spune în introducerea micului documentar. 

„Este un sedativ care îi ajută să fie calmi”, să se relaxeze, declară un cadru medical. din zona aceea. „Este utilizat pentru a-i ajuta să plece mai repede, fără suferință.Când am primit aceste directive, am fost șocați să ne gândim că nu le dăm vârstnicilor nicio șansă de a ieși din această situație. Asta a fost furia noastră. Prima mea reacție a fost: ni se cere să facem o eutanasie pasivă a rezidenților noștri.”

Doi rezidenți vârstnici ai spitalului au primit injecții cu Midazolam. Familiile acestora au fost informate. Dar, în loc să le curme suferința, îngrijitorii ar fi preferat să poată avea mai multă grijă de bătrânii bolnavi. În alte zone, unii oameni au trecut foarte greu prin acea situație.Cum ar fi un medic angajat la un azil public de vârstnici, a spus:

„De fapt, acestea sunt niște ininjoncțiuni paradoxale.Nu am dreptul să prescriu niciun medicament care ar putea vindeca oamenii dacă au fost afectați de aceasta.  Pe de altă parte, am voie să-i fac să plece cu blândețe, așa cum se spune. Să privești pe cineva cum se sufocă până la moarte este insuportabil.Vă puteți imagina marea suferință. Noi punem capăt suferinței oamenilor, așa că eu o numesc eutanasie. Sunt încă șocată.” a declarat unul dintre medicii care se împotrivesc directivei în vigoare. Întrebată apoi care sunt motivele îngrijorării, aceasta a răspuns că ideea în sine, de a pune un medic să eutanasieze pacienți încă viabili. „Că au îndrăznit să ne ceară să le facem injecții pacienților noștri pentru a-i omorî”.

VIDEO:

 

Dar Franța nu este singura țară care propune aceste măsuri. România a decis și ea, introducerea codeinei-un opioid-  în protocolul pentru îngrijirea pacienților ce necesită tratament paliativ, tot cu ocazia pandemiei din anii trecuți. Unul dintre exemple ar fi chiar NUROFEN PLUS sau combinația toxică de codeină și ibuprofen. Cu toate că au existat riposte din partea unor cadre medicale, pe pagina oficială a NUROFEN, a apărut în acea vreme un anunț în care transmitea că, sub toate dovezile, tratamentul nu este unul dăunător organismului,

În ciuda acestor declarații false, la sfârșitul lunii septembrie a acestui an, Agenția Europeană a Medicamentului a constatat că această combinație de substanțe poate cauza decesul. Redăm mai jos constatările acestora

„PRAC- -Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului-  a recomandat o modificare a informațiilor  pentru medicamentele  cu codeină și ibuprofen, pentru a include un avertisment cu privire la efectele nocive grave, inclusiv decesul, în special atunci când sunt administrate pentru perioade prelungite.

Codeina cu ibuprofen este o combinație de două medicamente, un opioid (codeină) și un antiinflamator (ibuprofen), care sunt utilizate pentru a trata durerea. Utilizarea repetată de codeină cu ibuprofen poate duce la dependență (adicție). Comitetul a analizat mai multe cazuri de toxicități renale, gastrointestinale și metabolice care au fost raportate în asociere cu cazuri de abuz și dependență de combinațiile de codeină cu ibuprofen, unele dintre acestea fiind fatale.

Aceștia  au constatat de asemenea că, atunci când medicamentele ce au în compoziție cele două substațe pot afecta diferite funcții ale organismului, cum este funcția renală, care ulterior poate produce complicații, prin scăderea potasiului din sânge. 

PRAC-Comitetului de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului- a constatat că, atunci când sunt administrate în doze mai mari decât cele recomandate sau pentru o perioadă prelungită de timp, codeina cu ibuprofen poate provoca leziuni la nivelul rinichilor, împiedicându-i să elimine în mod corespunzător acizii din sânge în urină (acidoză tubulară renală). Funcționarea defectuoasă a rinichilor poate provoca, de asemenea, niveluri foarte scăzute de potasiu în sânge (hipokaliemie), care, la rândul său, poate provoca simptome precum slăbiciune musculară și amețeli. Prin urmare, acidoza tubulară renală și hipokaliemia vor fi adăugate la informațiile despre produs ca noi reacții adverse.”