ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksander Vucici, a anunțat luna trecută începerea construcției unei fabrici de vaccinuri Sinopharm în Serbia, informând, totodată, că aceasta se va face în colaborare cu Emiratele Arabe Unite și cu China. 

„Din 15 octombrie, vom avea cantități mari de vaccinuri pentru noi și pentru întreaga regiune. Va trebui să le distribuim în regiune, cel puțin la prețul de producție”, a spus Vucici, citat de B92.net, amintind că s-a convenit și producția de vaccinuri rusești în Serbia. Acesta a mai afirmat că Serbia va putea produce două sau trei milioane de vaccinuri pe lună. 

Tot în Serbia, la începutul lunii aprilie, cunoscuta politiciană, psihoterapeută și președinta mișcării „Living for Serbia”, Jovana Stojkovic, a primit „vizita” unor polițiști veniți la ușa ei cu mandat de percheziție, în urma declarațiilor ei anti-vaccinare obligatorie și anti-mască. Mișcarea „I live for Serbia” a postat anterior un filmuleț pe YouTube prin care cerea Ministerului Sănătății renunțarea la mască.

Surse neoficiale informeză că aceasta a fost reținută pentru interogări, potrivit B92.net.

În trecut, Stojkovic a fost acuzată că ar fi responsabilă de „epidemia de variolă” din 2017, care ar fi curmat 15 vieți în acel an și în cel următor, pentru că se exprimase împotriva vaccinării obligatorii. 

În 2018, a fost dată în judecată, cerându-se retragerea dreptului ei de liberă practică, pe motiv că a răspândit idei antivacciniste și că i-a îndemnat pe părinți să nu își vaccineze copiii, însă, din fericire, instanța a decis că „aparițiile ei în presă nu sunt un motiv suficient de puternic pentru a i se retrage licența medicală.”

Jovana Stojkovic este lidera mișcării anti-vaccinare obligatorie din Serbia și organizatoare de proteste și discursuri pe această temă.