ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasada României la Washington a organizat un eveniment dedicat prezenței în Statele Unite ale Americii a peste 20 de reprezentanți ai unor companii românești care participă la Summit-ul Select USA dedicat atragerii de investiții în SUA, informează Ambasada României din SUA.

Ambasadorul României, George Cristian Maior a subliniat substanța parteneriatului economic și beneficiile cooperării comerciale dintre cele două țări: 'Nu pot să mă gândesc la o altă modalitate mai bună de a sărbători 20 de ani de parteneriat strategic decât prin evidențierea eforturilor de întărire a pilonului economic și de investiții al relațiilor româno-americane. În urmă cu 11 zile, în contextul vizitei președintelui României la Casa Albă, am avut o discuție consistentă cu domnul Wilbur Ross, secretarul Comerțului, dedicată consolidării parteneriatului economic dintre țările noastre. Zilele acestea avem cea mai mare delegație de afaceri din România prezentă la un eveniment major dedicat investițiilor în SUA. În toamna acestui an vom avea cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat vreodată în România de către Departamentul american al Comerțului. Sunt acțiuni practice importante care demonstrează seriozitatea României și implicarea solidă a Statelor Unite pentru a pune în aplicare angajamentul politic discutat în Biroul Oval de a dezvolta masiv parteneriatul strategic dintre cele două țări.'

De asemenea, ambasadorul României a prezentat reperele principale ale activităților viitoare: 'În următoarele luni voi vizita mai multe state americane pentru a prezenta oportunitățile de investiții în România la nivelul autorităților locale și a companiilor americane interesate, cu obiectivul clar ca SUA să ajungă pe primele locuri în ceea ce privește nivelul investițiilor străine în România. Așa cum am mulțumit diplomaților pentru realizarea vizitei istorice la Casa Albă a Președintelui României, doresc să transmit mulțumiri și Departamentului Comerțului pentru implicare. Având permanent pe agendă dimensiunea de securitate națională și dimensiunea economică pe care le vom întări puternic, sunt convins că parteneriatul dintre România și Statele Unite ale Americii este pe cale să devină cel mai important din Europa Centrală și de Est'.

Select USA este un program global dedicat investițiilor, organizat de Departamentul Comerțului, cu implicarea a aproape 20 agenții federale americane printre care Departamentul de Stat, Departamentul Trezoreriei, Departamentul Apărării, Departamentul Energiei, Departamentul Agriculturii, Banca de Export — Import a SUA, Administrația Americană pentru Micile Afaceri etc.

Companiile românești înscrise la Summit-ul Select USA marchează cea mai mare participare românească la un asemenea eveniment, reflectând astfel eforturile comune româno-americane dedicate întăririi dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

Întâlnirea de la Ambasada României s-a bucurat de prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer și a ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm.

De asemenea, au participat reprezentanți ai principalelor instituții și agenții federale din Statele Unite ale Americii cu atribuții în domeniul comerțului și promovarea investițiilor, în frunte cu sub-secretarul Comerțului pentru Comerț Internațional, Kenneth E. Hyatt, precum și ai unor companii americane care au inițiat investiții în România sau sunt interesate să investească în țara noastră.