ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Citat la Secția pentru investigarea magistraților pentru a aduce explicații în dosarul în care au fost audiați deja Florian Coldea și Gabriel Oprea în Dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, fostul șef al SRI, George Maior, anunță că nu va putea fi prezent în data de 23 mai.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție că George Maior nu se va putea prezenta la audierea de joi, 23 mai, au precizat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.
 
George Maior a transmis centralei MAE că nu poate face deplasarea, din motive de sănătate, pentru încă trei săptămâni. Audierea fostului șef SRI urmează să fie reprogramată, mai precizează sursele judiciare.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.
Sebastian Ghiță susține că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în țară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare. Poliția Română a transmis, în decembrie 2018, că a plătit unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în țară din Indonezia a fostului director al FNI.