ACTUALIZARE 19:00 Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat marți că a fost audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar legat de vizita lui Liviu Dragnea în SUA, susținând că a avut o discuție „foarte plăcută„ cu procurorii, informează Agerpres.

„Am fost audiat în calitate de martor în legătură cu dosarul vizitei fostului președinte al Camerei Deputaților în SUA. De mult timp voiam să vin. O discuție foarte plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot să vă dau detalii, dar o discuție foarte plăcută”, a spus Maior la ieșirea din DNA.

Întrebat de jurnaliști care a fost rolul său în organizarea vizitei lui Dragnea și Grindeanu în SUA, Maior a precizat: „Nicio implicare (...). Domnul Dragnea poate să spună orice. Discuția foarte plăcută în calitate de martor. Mâine mă întorc în Statele Unite (...). În calitate de martor, poți să spui multe despre contextul unei vizite”.

El a precizat că nu a săvârșit niciodată vreo infracțiune și că este „satisfăcut” de ce le-a spus procurorilor.

De asemenea, răspunzând unei alte întrebări, Maior a spus că protocoalele secrete au fost „un lucru bun pentru România”.
 
ACTUALIZARE 17.00 Potrivit informațiilor apărute in spațiul public, audierea ar avea legătură cu vizita efectuată de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA în anul 2017, transmite Mediafax.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul președinte PSD spunea că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acera vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donalt Trump.
 
Elliott Broidy este cel care i-a invitat, în calitatea sa de vicepreședinte al Comitetului de învestire a președintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea și pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de învestire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat că și-a folosit influența pentru consolidarea relațiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetează dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri persoanle și încălcarea Legii privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.
George Maior a fost adus cu escortă, în urmă cu puțin timp, la sediul DNA. Ambasadorul României în Statele Unite este audiat în dosarul deschis după ce Tiberiu Urdăreanu a susținut că i-ar fi dat acestuia 500.000 de euro mită, bani care ar fi ajuns la partidul lui Gabriel Oprea, anunță Antena3.

La ora 15:00 George Maior ar fi ajuns la sediul DNA. Conducerea nu confirmă sub nicio formă această audiere, însă potrivit surselor Antena 3, Maior dă cu subsemnatul la camera 284.

A ajuns singur pentru a da declarații în calitate de martor în dosarul în care DNA cere redeschiderea urmăririi penale.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews