ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul Român de Informații trebuie să recurgă la orice instrument, inclusiv la ofițeri acoperiți în presă, pentru a apăra țara. Este mesajul pe care l-a transmis, din nou, fostul șef al SRI, George Maior, prezent luni în comisia parlamentară de anchetă privind prezidențialele din 2009.

„Pe linia importantă a contrainformațiilor, mai ales când vedeți asemenea discuții și azi, revenind la marile societăți democratice, pe interferențe externe, în alegeri, inclusiv prin folosirea mai multor instrumente - și m-aș referi la elemente de propagandă, măsuri active, în termeni de specialitate, de informații - eu consider că statele trebuie să identifice toate mijloacele adecvate de apărare în fața acestor riscuri”, a spus George Maior, citat de News.ro.

„Pentru apărarea unei țări e nevoie de orice instrument care să facă capabilă o apărare eficientă, mai ales că ne vom confrunta tot mai mult cu asemenea mijloace postmoderne, aș spune, de influențare inclusiv din exterior a evoluțiilor unei societăți și vedem aceste dezbateri inclusiv în SUA”, a afirmat fostul șef SRI.

În 2015, in cadrul unui interviu acordat postului B1 TV,  directorului EVZ, Dan Andronic, George Maior a afirmat, răspunzând întrebări referitoare la existența în presă a ofiterilor acoperiți ai SRI: În presă sunt ofițeri acoperiți ai SRI, "ca și în alte state democratice”, după care a adăugat, „este (acoperitul) o armă puternică a oricărui serviciu secret”. Întrebat dacă acoperiții din presă vor fi deconspirați, George Maior a dat un răspuns categoric: „niciodată”. Când i s-a atras atenția că prin redacții „se cam știu unele nume”, Maior a dat din nou o replică interesantă: „este vorba doar de arătatul cu degetul. A arăta cu degetul este una, a afla nume este alta”