ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Maior a ajuns vineri la Secția de anchetă pentru a fi audiat în dosarul Codruței Kovesi.

„Vor să afle faptele, împrejurările legate de una dintre cele mai de succes operațiuni ale statului român din punct de vedere al combaterii unui fenomen grav care a afectat 300.000 de cetățeni și, ca martor, sunt evident încântat să redau aceste fapte. Serviciul Român s-a implicat și, dacă nu ar fi făcut-o, nu ar fi fost menirea Serviciului. SRI și-a făcut datoria”, a declarat George Maior, la intrarea în sediul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a fost citat pentru vineri, 30 august, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Este a treia oară când procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) îl citează pe George Maior să se prezinte în acest dosar, fostul șef al Serviciului Român de Informații fiind citat anterior pe 23 iulie și pe 23 mai, dar neprezentându-se.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că pe 23 iulie, George Maior a motivat că are alt eveniment, iar pe 23 mai, a invocat motive care țin de sănătatea sa.

 

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.