ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director SRI, George Maior, a declarat că în timpul mandatului său erau ascultate aproximativ 1 500 de persoane, cu mandat de la judecător, pe tema unor probleme ce țin de siguranță națională, amenințări teroriste, contraspionaj sau siguranță cibernetică, potrivit realitatea.net.

Întrebat despre rolul pe care îl are Legea Retenției Datelor, propusă de Klaus Iohannis și semnată de către liderii partidelor parlamentare, Maior a declarat:
”Pentru a investiga mai bine şi mai rapid pe baza acestei istorii. Foarte puţini oameni sunt ascultaţi în zona siguranţei naţionale, 1500 de mandate anual nu mi se pare mult”, a spus Maior la Pro TV, la emisiunea „După 20 de ani”.

Pe de altă parte, fostul șef SRI a vorbit și depsre colaborarea dintre DNA și SRI, pe temele ce țin de infracțiunile de corupție, precizând că ”din activitatea noastră se pot culege informaţii şi pe această dimensiune. Mai departe, informaţiile sunt prelucrate de parchete care au totală independenţă faţă de servicii în acest sens”, cu precădere parchete.
”Misiunea serviciului e strict legată de informaţii, nu de altceva. Nu instrumentează dosare. A fost o discuţie ca serviciul să aibă capacitate executivă, dar nu s-a agreat”, a mai afirmat Maior.