ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion a fost ales președinte deplin al AUR la congresul extraordinar desfășurat duminică, formațiunea renunțând, astfel, la conducerea bicefală, iar fostul copreședinte Claudiu Târziu fiind ales președinte al Consiliului Național al AUR. La Congres au participa 867 de delegați cu drept de vot, din toate filialele județene și de peste hotare. Simion a anunțat cu această ocazie și lansarea unei curse pentru desemnarea candidatului AUR la prezidențiale care, potrivit lui, nu este obligatoriu să fie membru de partid, informează Gazeta de Sud

„Candidatul AUR la prezidențiale va fi ales de toți românii, din rândul celor care se înscriu la alegerile preliminare. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînțeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm președintele. (…) Începând cu 16 mai vă propun să începem seria de dezbateri prezidențiale cu cei care doresc să se înscrie în această competiție”, a declarat George Simion.

El a adăugat că, în turul 2 al alegerilor prezidențiale din 2024, dacă propriul candidat nu se califică, AUR îl va susține pe candidatul care are cele mai mari șanse să ocupe fotoliul de la Cotroceni.