ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele AUR, George Simion, a anunțat că sistemul vrea să scoată AUR de pe listele electorale.
 
,,Atenție: Vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!”
 

George Simion se află în aceste momente la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, pentru a-i cere premierului Ciolacu să îl scoată pe candidatul PSD Vasile Dîncu de pe lista europarlamentarelor.

Simion a venit, miercuri dimineața, la aeroportul clujean, dar nu a fost lăsat de premierul Ciolacu să intre la evenimentul de inaugurare al noului terminal de pasageri.
 

„Trebuie să spargem această liniște mormântală care a cuprins partidele politice și Parlamentul de două săptămâni. (…) Nu ne lăsăm până nu demascăm toate ițele statului paralel, vom lupta împotriva acestor aranjamente. Dacă ei nu vor, noi o vom face. Un ultim apel către Marcel Ciolacu: să îl retragă de urgență de pe lista europarlamentarilor PSD-PNL pe Vasile Dîncu, omul care a fost și este în continuare aproape de generalul negru Florian Coldea și implicat în toate guvernele, în toate dedesubturile statului paralel”, declarase anterior George Simion.

”Indiferent dacă ieșim cu cătușe, indiferent dacă ne oprește internetul: mergeți duminică la vot!”
  

În această dimineață reprezentanții AUR au fost citați ca martori și puși să ofere declarații despre Simion, totul în dosarul Silvestru Șoșoacă.

Liderul AUR, George Simion, este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce s-a vehiculat ar fi instigat membri ai formațiunii să falsifice listele de susținători necesare pentru depunerea candidaturii, ca independent, la alegerile europarlamentare de către Silvestru Șoșoacă, soțul senatorului Diana Șoșoacă. 

Parchetul General a anunțat că liderul AUR va fi chemat personal să dea declarații în ”dosarul semnăturilor falsificate”.
 
De asemenea, Silvestru Șoșoacă este audiat miercuri la Parchet.

Ce spune Parchetul

„În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.

În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.

Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii”, conform unui comunicat al Parchetului General.

Reacția lui Simion

„Eu nu sunt lider extremist. Zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie sunt citați ca martori pentru azi și zilele următoare și puși să dea declarații despre mine! Motivul audierilor total abuzive a martorilor (nu au fost citați pe procedura normală) este încercarea de scoatere a AUR din competiția electorală. Martorii sunt întrebați cu insistența despre președinte partidului, George Simion”, a declarat președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, miercuri pentru News.ro.