ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele AUR George Simion a declarat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului unde are loc Conferința Internaționale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel Ciolacu a glumit spunând că este rușinos să fii moldovean și n-ar trebui să-i spunem moldovean. „Am râs cu toții. Nimeni nu a spus că prim-ministrul ar fi rasist. Știm cu toții că a fost o glumă. Nu este moldovean, probabil este Rrom”, a adăugat liderul AUR. El a precizat că "toți ar trebui să fim mândri de originile noastre". "Nu e nicio rușine să recunoști ceea ce ești cu adevărat!”, a transmis președintele AUR.

„Noi, românii, suntem cunoscuți pentru că luptăm pentru libertate. De aceea în 1989 am avut Revoluția noastră, iar, cu doi ani în urmă, eram ultima țară din Europa care lupta împotriva infamului certificat verde Covid 19 la locul de muncă. N-a fost o luptă ușoară. România rămâne încă una dintre cele mai libere țări din Europa. Și spun asta cu tristețe. Aici, la noi, încă se poate glumi fără ca cineva să fie jignit sau acuzat că nu este corect politic. Așa că, în zilele în care sunteți aici, vă rog glumiți pe orice subiect, nu veți fi persecutați! Aceasta este normalitatea! De pildă, zilele trecute, prim-ministrul nostru a glumit spunând că este rușinos să fii moldovean și n-ar trebui să-i spunem moldovean. Am râs cu toții. Nimeni nu a spus că prim-ministrul ar fi rasist. Știm cu toții că a fost o glumă. Nu este moldovean, probabil este Rrom. Îi iubim pe frații noștri și surorile noastre de etnie rroma, pe prietenii noștri maghiari, pe compatrioții noștri turci și greci, pe toți cei a căror inimă bate pentru România. Toți ar trebui să fim mândri de originile noastre. Nu e nicio rușine să recunoști ceea ce ești cu adevărat!”, a afirmat George Simion, potrivit News.ro, preluată de Realitatea.net.

Marcel Ciolacu s-a scuzat azi în scandalul iscat de afirmația „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să NU MA JIGNIȚI!" iar internetul e plin de poante pe tema aceasta.

Simion a mai precizat că acest eveniment, Conferința Internaționale „Make Europe Great Again” are loc pentru a vorbi despre libertate, prosperitate și pace. Simion a adăugat că deși țara noastră a re o istorie grozavă, strămoși măreți, este membră a UE, în realitate românii sunt săraci și nu fac parte din aceeași zonă economică, fiind percepuți mai degrabă ca cetățeni de mâna a doua. „Adesea, între puținele idei promovate de Ambasada SUA și de Comisia Europeană despre România e cea potrivit căreia am fi niște sălbatici pentru că susținem că pruncii se nasc din dragostea dintre un bărbat cu o femeie”, a subliniat liderul AUR.

„Probabil v-ați întrebat de ce am numit această conferință „Make Europe Great Again”. Sigur, meritele îi revin lui Big Guy, Donald J. Trump. Nu numai America, ci și Europa odinioară era măreață, dar nu mai este măreață. Eu sunt născut pe vremea comunismului, în 1986. Generația mea a crescut privind spre Europa de Vest, spre America ca un vis cu privire la lumea liberă, unde puteai găsi blugi, prosperitate, libertate de exprimare și democrație. Avem o istorie grozavă, avem strămoși măreți, iar acum încercăm să ne imaginăm ca fiind membri prosperi ai Uniunii Europene, dar realitatea este că suntem săraci și nu facem parte din aceeași zonă economică, ci suntem percepuți mai degrabă drept cetățeni de mâna a doua. Adesea, între puținele idei promovate de Ambasada SUA și de Comisia Europeană despre România e cea potrivit căreia am fi niște sălbatici pentru că susținem că pruncii se nasc din dragostea dintre un bărbat cu o femeie. Spun că nu este așa, că este o chestie culturală. Dar, aceleași entități cred că vacile distrug planeta și că n-am avem voie să spunem că astea sunt niște prostii. Putem fi iarăși ce am fost cândva. Nu lăsați pe nimeni să vă spună altfel, în special nu mass-media”, a completat el.

„Încă putem readuce lucrurile la normal, dar trebuie să începem prin a fi sinceri”, a continuat George Simion.

„Sinceri despre criza locuințelor, despre migrația necontrolată, despre scăderea natalității, despre pandemie și război. Toate aceste probleme majore despre care am fost atenționați în ultimii câțiva ani. Da, orașele noastre se transformă încet în ghetouri. Dar putem schimba lucrurile. Da, suntem inundați de imigranți ilegali. Iar asta trebuie să se oprească chiar acum. Da, scăderea natalității este o problemă majoră. Și trebuie să ne gândim la o soluție. Și asta cât de repede. M-am gândit și soluția mea este că am un baietel nou nascut, de doar 3 zile. Tocmai vin de la spital. După ani și ani în care au fost mințiți, oamenii vor adevărul, indiferent de cât de dur este acesta. Pentru ca o țară să prospere, oamenii ei trebuie să fie liberi. Liberi să vorbească, liberi să se închine, liberi să înceapă afaceri. Liberi să gândească. Deci, da! Suntem aici pentru a vorbi despre libertate, prosperitate și pace. Dar nu putem avea prosperitate și pace fără libertate. Deci, într-un fel, suntem aici pentru a vorbi în primul rând despre libertate. Putem fi iarăși ce am fost cândva. Nu este prea târziu. Nu dacă acționăm acum. Încă mai putem întoarce lucrurile. Dar trebuie să rămânem uniți. Toate conflictele dintre noi pe care le vedem în Europa și chiar în SUA în interiorul mișcării conservatoare cu siguranță nu ajută cauzei noastre comune. Fie suntem împreună, pregătiți să luptăm cu acești birocrați fără Dumnezeu, fie pierdem cu toții. Este atât de simplu”, a adăugat liderul AUR.

El a mai spus că alegerile care se apropie cu pași repezi cresc șansa de a reda puterea popoarelor noastre, în contextul în care avel lideri la nivel european care ne pot uni. „Îl avem pe domnul Matteo Salvini, pe care l-am vizitat în ultima săptămână la Roma, o avem pe doamna Meloni, îl avem pe domnul Kaczyński”, a afirmat președintele AUR.

„Pe cei mai mulți dintre noi, cei prezenți aici, ne așteaptă un an important. Alegerile se apropie cu repeziciune și, odată cu ele, sunt tot mai mari șansele noastre de a reda puterea popoarelor noastre. Avem lideri la nivel european care ne pot uni. Îl avem pe domnul Matteo Salvini, pe care l-am vizitat în ultima săptămână la Roma, o avem pe doamna Meloni, îl avem pe domnul Kaczyński. Prefer să-i urmez și să am încredere în ei, ca aliați ai națiunii mele, decât să am încredere în corupta Ursula van der Layer și în rețeaua ei mincinoasă. Aș propune, la sfârșitul acestei conferințe, ca toate partidele din toate cele 27 de țări din Europa să semneze o declarație de a nu o vota pe doamna Ursula von der Leyen ca următoarea șefă a Comisiei Europene. Ar trebui să ne asumăm cu toții acest lucru. Poporul polonez, poporul român, poporul maghiar, poporul bulgar, slovacii, toți am fost prinși între vremurile sovietice, între comunism, iar acum între liberalism și globalism. Și sper că prin această conferință, prin eforturile noastre unite și prin multă muncă, vom reuși să ne găsim drumul spre normalitate, spre credință, spre familie”, a conchis Simion.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, la Timișoara că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. El a revenit ulterior și a explicat că este „moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci. „Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.