ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regulamentul Camerei Deputaților a fost votat, iar deputatul AUR, George Simion, va fi sancționat. Acesta va pierde o parte din indemnizația de parlamentar, dar riscă și alte sancțiuni, potrivit Știripesurse.

Mai mult, filmatul în plen va fi interzis, conform proiectului de modificare a regulamentului Camerei Deputaților:

„Este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar”.

Totodată, conform documentului, transmiterea ședințelor Camerei Deputaților, Biroului Permanent și Comitetului Liderilor este interzisă, în contextul în care mai multe ședințe erau transmise de George Simion.
 
Copreședintele AUR George Simion a spus că este de acord să fie sancționat pentru ce s-a întâmplat cu ministrul Popescu în plen, dar nu și cu interzicerea filmărilor:

"Ce s-a întâmplat cu domnul Popescu se înscrie în regulament și voi fi sancționat. Sunt de acord să fiu sancționat pentru ce s-a întâmplat în Parlament. Sunt de acord cu diminuarea indemnizației…", 

"Regulamentul trebuie modificat pentru violență, dar ce treabă au filmările", a declarat Simion, citat de Digi24

Proiectul mai prevede și interzicerea bannerelor în sala de ședințe:

„Încălcarea atrage sancțiunea evacuării imediate din sală a persoanei sau persoanelor care încalcă interdicțiile. Evacuarea este obligatorie și se dispune de către președintele de ședință din oficiu sau la solicitarea unui deputat, cu acordul majorității ponderate a liderilor grupurilor parlamentare”,

Proiectul a fost semnat de liderii grupurilor deputaților PSD, PNL, UDMR și minorităților naționale.