ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii câțiva ani, a apărut o industrie artizanală a „verificatorilor de fapte" și a experților în „dezinformare" pentru a promova misiunea stângii de a reduce la tăcere disidența față de agenda sa în întreaga lume. Analiza finanțării acestor organizații duce la o figură cunoscută: miliardarul de stânga George Soros, scrie GlobalismNEWS.

The New York Post a descifrat traseul dolarilor lui Soros care leagă o rețea globală de organizații care intenționează să suprime și să discrediteze vocile conservatoare online.

Mai târziu în cursul anului, înainte de alegerile de la mijlocul mandatului, într-o scrisoare deschisă semnată de alte 11 grupuri de stânga, Conferința privind drepturile civile și drepturile omului, finanțată de Soros, a cerut directorilor executivi din Big Tech să ia măsuri „imediate" pentru a răspândi așa-numita „dezinformare a votului" pentru a „ajuta la prevenirea subminării" democrației. Semnatarii au primit în total 30,3 milioane de dolari de la Soros în doar patru ani. După cum a dezvăluit publicația maghiară Remix, din cele 11 organizații de verificare a faptelor aprobate de Facebook pentru Europa Centrală și de Est, opt au fost finanțate de Soros. Ca și în cazul SUA, aceste grupuri de verificare a faptelor sunt în mare parte critice față de dreapta politică.

Un proiect al Institutului Poynter în mod specific, International Fact-Checking Network (IFCN), a fost lansat în 2015, finanțarea sa inițială provenind de la Fondul Național pentru Democrație (susținut de Departamentul de Stat al SUA), Omidyar Network, Google, Facebook, Fundația Bill & Melinda Gates și Fundațiile pentru o Societate Deschisă a lui George Soros.

„Verificarea faptelor" este un element important în mașinăria de cenzură online a stângii, oferind companiilor de social media un pretext neutru din punct de vedere politic pentru a cenzura punctele de vedere conservatoare.

Facebook se folosește în mod notoriu de verificatorii de fapte pentru a se eschiva de la responsabilitatea cenzurii, chiar dacă decizia sa infamă de a suprima povestea despre laptopul lui Hunter Biden a avut loc înainte ca vreun verificator de fapte al unei terțe părți să se fi pronunțat. În instanță, Facebook a recunoscut că verificările de fapte, în ciuda pretențiilor de imparțialitate și obiectivitate, sunt doar opinii.