ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Georgia, partidul de guvernământ ”Visul Georgian” va iniția o lege care să interzică propaganda LBGTQ, relatează Tbilisi Life. Potrivit liderului partidului, Mamuka Mdinaradze, legea va "proteja societatea de ideologia pseudo-liberală și de consecințele sale inevitabil dăunătoare".

"Legea va respecta pe deplin principiile și normele stipulate de Constituția Georgiei. Drepturile fiecăruia dintre cetățenii noștri trebuie și vor fi protejate, indiferent de stilul de viață. Cu toate acestea, propaganda intenționată a stilului de viață netradițional este un lucru pentru care suntem responsabili în fața societății georgiene și a viitorului acesteia", a declarat el.

Mdinaradze a subliniat că 90% din populația georgiană este împotriva organizării paradei "mândriei" în țară și o percepe ca pe o propagandă. În opinia sa, această propagandă nu are nimic de-a face cu protecția drepturilor omului.

"Majoritatea parlamentară consideră că ar trebui să ne opunem în mod activ acestei propagande și să folosim mecanismele legislative în acest scop", a rezumat el.

După anunțarea acestei inițiative legislative, liderul partidului de extremă-dreapta "Alt-Info", Zurab Makharadze, a declarat că, dacă vor avea loc proteste și mitinguri împotriva acestei legi care interzice propaganda LGBT, ei sunt gata să iasă în stradă și să o apere.

După cum s-a relatat, anterior, ierarhul Bisericii Ortodoxe Georgiene, Mitropolitul Anthony (Bulukhia) de Vani și Baghdati, a acuzat SUA și Europa că finanțează opoziția, organizațiile neguvernamentale și mass-media care promovează persoanele LGBT și semănau ură împotriva Bisericii.