ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Germania au cedat presiunilor venite din partea Asociațiilor agricole care au solicitat permiterea intrării în țară a muncitorilor români și polonezi. „Ne lipsesc mii de muncitori", au strigat la unison companiile germane, iar guvernul le-a ascultat plângerile.
 
Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a anunțat că a permis intrarea în țară a muncitorilor sezonieri români și polonezi. Seehofer a lăudat faptul că „a fost posibil să se găsească o modalitate de a proteja sănătatea populației, în timp ce se rezolvă problema culturilor agricole”.
 
Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, Ministerul Federal al Agriculturii și Agriculturii a stabilit, joi, o serie de reguli stricte. Astfel, lucrătorii pot călători doar cu avionul și trebuie să fie preluați de la aeroport de companiile de transport. Muncitorii trebuie să facă un control de sănătate și vor fi separați de ceilalți lucrători pentru primele 14 zile. 
 
Aproximativ 100.000 de lucrători sezonieri sunt necesari în agricultură până la sfârșitul lunii mai. În total, aproximativ 300.000 de lucrători agricoli străini lucrează în Germania pe tot parcursul anului.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul PSD Carmen Avram a criticat Guvernul de la București pentru lipsa de acțiune, după ce Germania a rechemat muncitorii români și polonezi cu experiență în agricultură.

„Germania îi cheamă înapoi pe muncitorii români și polonezi cu experiență la muncile câmpului, ca să nu vină foametea peste țară. Guvern al României, ai de gând să faci ceva?

Ai în țară fermieri disperați că nu au forță de muncă, un milion de șomeri, dintre care unii cu experiență în fermele occidentale, și vreo 17 milioane de guri de hrănit. Înțelegem că sunteți ocupați cu dosarele penale pentru medici, dar între două anchete ați putea găsi și o soluție pentru agricultură? Și, dacă nu e cu bănat, să-i rugați frumos pe domnii cu monopol pe hrana noastră, să-i primească în magazine pe producătorii români? Nu de alta, dar până și voi o sa aveți nevoie de papa bun, ca să căpătați energie pentru anticipate”, a scris Carmen Avram pe Facebook.