ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul german l-a învestit pe Olaf Scholz în funcția de cancelar, după plecarea lui Merkel, care a stat 16 ani la conducerea țării. Scholz a fost numit în funcție și urmează să depună jurământul, transmite DW.

Membrii parlamentului au votat cu 395 din 707 voturi exprimate pentru ca Scholz să devină noul șef al guvernului german.

Cu toate acestea, nu toți membrii așa-numitei "coaliții semaforizate" a lui Scholz au votat în favoarea sa. Dacă ar fi făcut acest lucru, el ar fi primit 416 voturi.

Au fost 303 voturi împotrivă și 6 abțineri dintr-un total de 736.

Partidul social-democrat (SPD) al lui Scholz a devenit cel mai mare partid în alegerile generale din septembrie și de atunci a negociat un acord de coaliție cu ecologiștii Verzi și cu Partidul Liber Democrat (FDP).

Amintim că Olaf Scholz, care a preluat funcția de cancelar german , și-a manifestat deja susținerea față de introducerea obligativității vaccinării Covid în Germania. În plus, este cunoscut faptul că Olaf Scholz dorește să interzică accesul persoanelor nevaccinate în magazinele neesențiale. Scholz speră că această măsura va putea intra în vigoare până la sfârșitul lunii februarie 2022 - la fel ca în Austria.