ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul persoanelor cărora le apar cheaguri de sânge pe creier după ce au primit vaccinul AstraZeneca a fost „statistic semnificativ mai mare” decât numărul mediu al celor care suferă de această problem în mod normal, arată un raport al Autorității de Reglementare a Vaccinurilor din Germania, citat de Mediafax și Cotidianul.

Totodată, Valeriu Gheorghiță, deși susține în continuare vaccinarea cu AstraZeneca, a făcut o declarație halucinantă la Marius Tucă Show: „Nu cred că un lot are o problemă, ci tot vaccinul prin natura lui”. Atunci de ce mai vaccinează românii cu el?

Totodată, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că ”Nu există în acest moment bază științifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca,  așteptăm decizia EMA de joi săptămâna aceasta (…) Nu există motive de îngrijorare. Ne bazăm pe opinia Organizației Mondiale a Sănătății și a EMA”, a declarat, marți, personajul, potrivit Cetățeanul.net.

Documentul Institutului Paul Ehrlich explică rațiunea din spatele deciziei țării de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca, alături de alte 19 țări, inclusiv Franța, Italia și Spania.

20 de țări ale lumii au suspendat sau anulat vaccinarea cu AstraZeneca pentru a-și proteja cetățenii de decese sau leziuni interne. România lui Cîțu și Gheorghiță merge înainte. Reacția românilor: 33 de mii de programări anulate în ultimele 24 de ore 

Marți, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că nu există „niciun indiciu” că vaccinul ar fi cauzat cheaguri de sânge fatale, dar va publica concluziile sale complete joi.

ȘtiriPeSurse: Marea Britanie cercetează cinci cazuri foarte rare de cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca

 

Începând cu 15 martie, șapte persoane din Germania suferiseră o tromboză venoasă cerebrală severă, cunoscută sub numele de trombocitopenie, între patru și 16 zile de la primirea vaccinului Oxford-AstraZeneca. Trei dintre acești oameni au murit de atunci.

Potrivit unei analize statistice efectuate de autoritatea de reglementare, doar o persoană dintre 1,6 milioane ar fi suferit o astfel de problemă. „Numărul acestor cazuri, apărute după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, este statistic semnificativ mai mare decât numărul de tromboze venoase cerebrale care apar în mod normal la populația nevaccinată”, se arată în raport.

O altă cauză: pilula contraceptivă

Tromboza venoasă cerebrală este mult mai rară decât trombozele venoase profunde sau emboliile pulmonare raportate săptămâna trecută de Danemarca, Norvegia și Austria. Aceasta poate duce la inflamarea creierului și hemoragie. Cele șapte persoane – dintre care șase erau femei – aveau vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

Aceasta problema este de aproximativ trei ori mai frecventă la femei și este legată de sarcină și pilula contraceptivă, potrivit cercetărilor efectuate în BMJ.

„Săptămâna trecută se părea că problemele apărute erau tromboze obișnuite. Sunt destul de frecvente », a spus Anke Huckriede, profesor de vaccinologie la Universitatea din Groningen din Olanda.

În raport, autoritatea de reglementare a vaccinurilor din Germania vorbește și despre eventualitatea unei reacții la pilulele contraceptive. Administrarea pilulei contraceptive prezintă un risc mai mare de contractare a trombozei.