ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinta comisiei de apărare din parlamentul federal german, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, s-a pronunțat pentru activarea a 900.000 de rezerviști, în contextul continuării războiului lansat de președintele rus Vladimir Putin contra Ucrainei, relatează Știripesurse, care preia DPA.

''Putin își antrenează oamenii pentru război și îi poziționează împotriva Occidentului. De aceea, trebuie să devenim capabili de apărare cât mai rapid posibil'', a declarat Strack-Zimmermann pentru grupul media Funke.

Industria rusă se concentrează pe producția de arme, a adăugat ea. ''Manualele școlare descriu Germania ca pe un stat agresor. Copiii din școlile primare sunt antrenați să folosească arme. Toate aceste lucruri sunt îngrozitoare'', a spus Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Aceasta le-a cerut forțelor armate să-i ''activeze pe cei aproape 900.000 de rezerviști'' de care dispune Germania. În acest scop, armata germană ar trebui mai întâi să îi înregistreze pe rezerviștii eligibili.

Președintele asociației de rezerviști din Germania, Patrick Sensburg, a prezentat o propunere asemănătoare în urmă cu câteva săptămâni, sugerând înregistrarea sistematică a stării de sănătate și a disponibilității în cazul tuturor foștilor membri ai forțelor armate germane.