ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un parc eolian din Germania este demolat pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune, potrivit Blazemedia

Gigantul energetic german RWE dărâmă turbine eoliene pentru a extinde o mină de cărbune învecinată, în încercarea de a face față crizei energetice din țară. Zona parcului eolian din apropierea orășelului Lützerath va fi folosită pentru a extinde mina.

Parcul eolian este dotat cu opt turbine eoliene. O turbină eoliană a fost demontată săptămâna trecută, alte două sunt programate să fie deconstruite în cursul anului viitor, iar ultimele cinci vor fi demontate până la sfârșitul anului 2023.

Oficialii RWE recunosc că mișcarea pare a fi "paradoxală".

„Ne dăm seama că pare paradoxală, dar așa stau lucrurile", a declarat purtătorul de cuvânt al RWE, Guido Steffen, într-un comunicat.

Ministerul Economiei din Renania de Nord-Westfalia a adăugat: „Dacă Lützerath ar fi păstrat, volumul de producție necesar pentru a menține securitatea aprovizionării în următorii opt ani nu ar putea fi atins, stabilitatea minei de extracție la suprafață nu ar putea fi garantată și recultivarea necesară nu ar putea fi realizată."
 
În plus, RWE va reactiva trei unități pe bază de cărbune lignit care au fost anterior în stand-by.

„Cele trei unități pe lignit au fiecare o capacitate de 300 de megawați (MW). Prin desfășurarea lor, acestea contribuie la consolidarea securității aprovizionării în Germania în timpul crizei energetice și la economisirea gazelor naturale în producția de electricitate", a declarat RWE în septembrie. „Inițial, era planificat ca cele trei unități ale centralei electrice de rezervă afectate să fie oprite definitiv la 30 septembrie 2022 și, respectiv, 30 septembrie 2023".

Cabinetul german a aprobat decizia de a reactiva unitățile pe cărbune nefolosite după ce prețurile energiei au crescut vertiginos din cauza sancțiunilor emise ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

Renania de Nord-Westfalia și RWE declaraseră anterior că vor renunța la utilizarea combustibililor fosili până în 2030.

Activiștii pentru combaterea schimbărilor climatice sunt furioși în legătură cu trecerea de la energia eoliană la combustibilii fosili.

Săptămâna trecută, au fost mii de manifestanți care au participat la proteste împotriva prețurilor ridicate la energie în șase orașe germane: Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Hanovra și Dresda.

În septembrie 2021, 60% din gazul german provenea din Rusia, dar luna trecută a scăzut la zero.

Reuters a relatat: „Germania a importat 37,6% din gazul din Norvegia în septembrie, față de 19,2% în aceeași lună a anului trecut, în timp ce livrările olandeze au urcat la 29,6% din importuri, de la 13,7%, au arătat datele grupului industrial de utilități BDEW".

Săptămâna trecută, BASF - cel mai mare grup chimic din lume în funcție de venituri - a anunțat că firma își va reduce „permanent" activitatea în Europa, deoarece costurile ridicate ale energiei au făcut ca această regiune să devină din ce în ce mai puțin competitivă.

„Piața europeană a produselor chimice a înregistrat o creștere slabă timp de aproximativ un deceniu [și] creșterea semnificativă a prețurilor la gaze naturale și energie electrică în cursul acestui an pune presiune asupra lanțurilor valorice chimice", a declarat miercuri directorul executiv al BASF, Martin Brudermüller.