ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a comandat 100 de milioane de doze de vaccinuri anticovid, la un cost de 2,5 miliarde de euro, guvernul german și-a dat seama că aproape nimeni nu mai vrea să se vaccineze.

Un articol amuzant din Welt relatează scenele care se desfășoară în centrele regionale de vaccinare pustii, care, din anumite motive, sunt încă deschise:

„Michael Hubmann nu se aștepta ca atât de puțini să vină. Doar 85 de persoane s-au vaccinat joi împotriva Covid-19 în Fürth, în Franconia Mijlocie, un district cu 120.000 de locuitori. 

"Am încercat să facem totul cât mai ușor posibil pentru oameni", spune Hubmann, un medic pediatru care coordonează campania de vaccinare. El explică faptul că vaccinările au fost oferite simultan în două centre comerciale, într-un autobuz, într-un cămin de bătrâni și într-un fost magazin din zona pietonală. "Cu toate acestea, aproape nimeni nu a vrut să primească a patra doză".

"Din păcate, interesul pentru a patra doză a fost destul de scăzut până acum", spune Markus Beier, președintele Asociației germane a medicilor generaliști.

Între timp, cantități mari de vaccin expiră. Numai la sfârșitul lunii august, 3,9 milioane de doze de Moderna și alte 700.000 de doze de Novavax au trebuit să fie aruncate la gunoi în Germania.