ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CEO-ul Twitter, Elon Musk, s-a întâlnit cu directorul digital al Germaniei pentru a discuta despre așteptările țării în ceea ce privește dezinformarea pe platformă. Reprezentanții ambasadei germane au organizat întâlnirea din San Francisco, care a fost programată cu foarte puțin timp înainte, cu o seară înainte de a avea loc, potrivit Gizmodo.

Ministrul pentru afaceri digitale și transporturi, Volker Wissing, a călătorit în California pentru a se întâlni cu Musk înainte de a participa la Consumer Electronics Show din Las Vegas. În timpul întâlnirii, Wissing l-a informat pe Musk că conținutul de dezinformare postat pe Twitter contravine Legii serviciilor digitale (DSA), care a fost adoptată în luna aprilie a anului trecut de toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

UE a introdus DSA, spun ei, pentru a proteja copiii, a combate misoginismul și a reduce dezinformarea, printre alte obiective. Atunci când DSA a fost adoptat pentru prima dată, statele membre ale UE au avertizat că Twitter nu era pregătit pentru schimbările care urmau să fie aplicate integral pe principalele platforme până în vară. Thierry Breton, comisarul UE care a supervizat legislația, i-a spus lui Musk în aprilie că are „o muncă uriașă de făcut" pentru a se conforma actului pe Twitter, pe care l-a cumpărat în cele din urmă pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, potrivit The Guardian.

„Legea privind serviciile digitale este o legislație revoluționară care va stabili un standard mondial pentru reglementarea conținutului și protecția utilizatorilor împotriva prejudiciilor online", a declarat Peter Church, avocat specializat în tehnologie la Linklaters, pentru The Guardian. Întâlnirea are loc după ce Musk a restabilit conturile a mii de persoane care fuseseră suspendate anterior de pe Twitter pentru că au încălcat diversele politici ale companiei, inclusiv cele care interziceau răspândirea de informații false, formularea de comentarii dăunătoare sau ofensatoare și răspândirea de opinii antisemite sau rasiste.

Dar, în noiembrie, Twitter a anunțat, de asemenea, că nu va mai aplica politica de dezinformare covid-19, care a fost pusă în aplicare în primele zile ale pandemiei din 2020.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al ministerului german a declarat într-un e-mail pentru Gizmodo că guvernul lor monitorizează îndeaproape schimbările de la Twitter de la preluarea de către Musk. „În discuțiile sale cu Elon Musk, ministrul federal Wissing a precizat, printre altele, că Germania se așteaptă ca angajamentele voluntare existente împotriva dezinformării și normele din Legea privind serviciile digitale să fie respectate în viitor", a declarat aceasta. Twitter nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a Gizmodo, probabil pentru că firma nu mai are niciun fel de departament de comunicare.

Germania și alte state membre ale UE au „stabilit reguli clare (...) pentru a lua măsuri împotriva conținutului ilegal, a creșterii dezinformării și a roboților în rețelele sociale", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că toate companiile trebuie să fie considerate responsabile pentru conținutul care este partajat pe platformele lor. Purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze declarațiile lui Musk din timpul întâlnirii, dar a spus că „s-a vorbit foarte deschis și pe larg". Ea a continuat: „Elon Musk a promis că intenționează să respecte angajamentele și viitoarele reguli ale DSA".