ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul persoanelor din Germania care suferă în prezent de o infecție sau de o boală a atins dimensiuni istorice, a declarat un medic de la Secția de Terapie Intensivă. "Rata de îmbolnăvire la nivelul întregii populații este în prezent extrem de ridicată, nu am mai trăit niciodată așa ceva", a declarat președintele Societății germane de terapie intensivă internă și medicină de urgență, Christian Karagiannidis, potrivit Știripesurse.

Medicul a precizat că în multe regiuni, aproape toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate.

"În acest moment ne luptăm cu o gamă foarte largă de boli: Gripă, virusul RS, coronavirus și alte boli respiratorii, plus urgențele obișnuite", a  spus medicul.

Conform sursei citate, Karagiannidis a declarat că mizează pe apropiatele sărbători de Crăciun pentru a aduce o oarecare ușurare. "Atunci, de obicei, volumul din clinici se diminuează și capacitățile spitalelor cresc din nou".

O altă problemă cu care se confruntă spitalele din Germania este aprovizionarea cu o serie de medicamente. 

Karagiannidis a făcut apel la stat ca anumite medicamente să fie produse din timp și păstrate în stoc, în cooperare cu producătorii farmaceutici locali, astfel încât să fie întotdeauna disponibile în cantități suficiente.

"Acest lucru va fi costisitor pentru națiune, dar mi se pare îngrijorător pentru o țară ca Germania că a trebuit să ne confruntăm cu astfel de penurii din nou și din nou de mult timp și că această penurie a devenit deosebit de acută în acest an din cauza numeroaselor infecții", a declarat medicul.