ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul german a respins în mod oficial o cerere de a negocia reparații de război cu Varșovia, care cere indemnizații în schimbul unor pagube suferite de Polonia în al Doilea Război Mondial, a anunțat Ministerul polonez de Externe, relatează AFP, citat de Știripesurse.

”Potrivit Guvernului german, problema reparațiilor și indemnizațiilor în schimbul pagubelor cauzate de război rămâne închisă, iar Guvernul german nu intenționează să deschidă negocieri cu privire la acest subiect”, a subliniat ministerul polonez într-un comunicat, marți seara, difuzat după ce a primit un răspuns oficial de la Berlin. 

Potrivit sursei citate, Polonia cere Germaniei indemnizații pe care le evaluează la 1.300 de miliarde de euro.
 
Serviciul de presă al Ministeului german de Externe a confirmat marți pentru AFP că Guvernul federal ”a răspuns notei verbale a Poloniei de la 3 octombrie 2022” și a subliniat că nu difuzează public ”diverse conținuturi ale corespondenței diplomatice”.