ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania a pregătit o nouă livrare de armament pentru Ucraina, cea mai mare de la începutul invaziei ruse, scrie sâmbătă publicația Der Spiegel, preluată de Reuters, conform Știripesurse.

Ajutorul militar în valoare de 2,7 miliarde de euro cuprinde 20 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder, 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, 200 de drone de recunoaștere, patru sisteme antiaeriene Iris-T și muniția aferentă, proiectile pentru artilerie și peste 200 de vehicule blindate de luptă și logistice, precizează articolul citat.

Pe 12 mai, 31 de tancuri americane Abrams, necesare pentru antrenarea forțelor ucrainene, au ajuns în Germania cu puțin înainte de termen. Tancurile au fost transportate la baza militară Grafenwoehr, unde instruirea va începe peste două, trei săptămâni.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews