ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania îi va prelua pe unii dintre copiii aflați în taberele de migranți din Grecia, în special pe aceia care au nevoie de protecție. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a liderilor partidelor de guvernământ de la Berlin, întrunire prezidată de cancelarul Angela Merkel, potrivit agenției DPA, citate de TRT.net.tr .

O „coaliție a voluntarilor” urmează să fie creată în Uniunea Europeană. Alături de alte state, Germania va găzdui peste o mie de copii din rândurile migranților de la frontiera greco-turcă, în special pe cei mai vulnerabili.

Potrivit declarațiilor oficiale, Germania se oferă să sprijine Grecia, preluând circa 1000 – 1500 de copii dintre cei afectați de actuala situație umanitară din insulele grecești. Vor avea prioritate copiii bolnavi, care necesită tratament urgent, sau copiii neînsoțiți, în vârstă de până la 14 ani.

Liderul partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, a declarat, într-un interviu acordat postului de radio Deutschlandfunk, că speră ca și alte state europene, împreună cu Germania și Franța, să se alăture coaliției voluntarilor, preluând un număr de copii refugiați din Grecia, a mai informat Radio-Televiziunea Turcă.
 
Cu toate acestea, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, este hotărâtă să prevină repetarea crizei refugiaților în Europa, care și-a atins punctul culminant în 2015, a informat dpa, citată de Agerpres.

„2020 nu este 2015”, a declarat Merkel în timpul forumului economic de la Berlin, la care participă și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, a cărui țară se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de sosiri de migranți, după ce țara vecină Turcia anunțase pe 29 februarie că își deschide frontierele pentru ca aceștia să plece spre UE.

Cancelarul Angela Merkel a calificat acțiunile Turciei drept „inacceptabile” și i-a asigurat pe cetățenii germani că reprezentanții lor organizează numeroase întâlniri de lucru pentru a găsi o soluție la problema migrației.