ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de lege prin care Germania va interzice așa-zisa „terapie prin conversie” pentru homosexualii cu vârste sub pragul de 16 ani va fi prezentat de actualul cabinet german înainte de sfârșitul acestui an, a anunțat luni Ministerul Sănătății din această țară, citat de DPA.

Partidele din opoziție au lăudat inițiativa, însă au criticat excepțiile de la această interdicție care sunt prevăzute în forma actuală a proiectului de lege.

Potrivit ministrului Sănătății din Germania, Jens Spahn, membru în partidul cancelarului Angela Merkel - Uniunea Creștin-Democrată (CDU) -, "terapia de conversie" ar trebui scoasă în afara legii în toate cazurile posibile.
„Atunci când este folosită, ea creează adeseori severe dureri fizice și emoționale", a declarat el, luni, pentru portalul de știri RND.

„Terapia de conversie" este un termen ce descrie o serie de metode psihologice, sociale și spirituale utilizate pentru a încerca schimbarea orientării sexuale a unei persoane din homosexual sau bisexual în heterosexual. Aceste metode pot include terapie într-un mediu familial, rugăciuni și exorcizare.

Pacienții supuși terapiei de conversie au raportat efecte secundare psihologice severe și gânduri suicidare, potrivit Fundației Magnus Hirschfeld, care militează pentru drepturile persoanelor gay din Germania.