ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Părinte Ioan al Banatului a invitat, la finalul slujbei duminicale din Catedrala Mitropolitană,  o mamă cu patru copii, aflată într-o situație financiară precară, să ia masa cu el la Mitropolie, informează Basilica.
 
Potrivit sursei citate, ierarhul a fost impresionat de povestea ei de viață și s-a oferit să îi întindă o mână de ajutor.
 
„Când am intrat în biserică astăzi m-am întâlnit cu această soră, care nu a strigat în urma mea să o ajut, dar a strigat necazul ei către mine. Are patru copii, a stat pe unde a putut pe aici și acum vrea să se întoarcă acasă”, a spus ierarhul în cuvântul de la finalul liturghiei oficiată, duminică, în Catedrala din Timișoara.
 
Totodată, Părintele Ioan le-a spus tuturor mamelor prezente în lăcașul de cult că oricare putea fi „în durerea și necazul ei” și a făcut un apel la pentru ajutorarea femeii ca „să ajungă acasă și să treacă peste pragul iernii”.
 
La final, ierarhul a îndemnat ca atunci când trecem „pe lângă cineva în necaz să ne oprim așa cum s-a oprit Hristos și a mângâiat pe acea femeie cananeiancă”.
 
Mitropolitul Banatului este recunoscut pentru gesturile sale caritabile.