ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unui tragic accident produs în Hărman, Brașov, au pierit jandarmul Florin Cioancă și fetița sa în vârstă de 3 ani. Singurele supraviețuitoare ale tragediei au fost soția jandarmului Cioancă și cea de-a doua fetiță a lor, de șase ani, rănite grav. Într-un gest de solidaritate impresionant cu familia îndurerată, ungurii din Gheorghieni s-au mobilizat pe rețelele de socializare, pentru a le ajuta atât moral, cât și financiar. Pe Facebook, a fost postat, în limba maghiară, un mesaj în care oamenii sunt îndemnați să fie solidari cu micuța Miroslavia și cu mama sa, care trec printr-o grea suferință. „Vă rog ajutați membrii familiei rămase în viață, vă rog mult! Au nevoie mare de ajutorul vostru!”, este apelul celei care a creat această pagină. Mulți dintre ungurii care au reacționat la acest mesaj întreabă cum pot ajuta familia și cer detalii despre contul bancar în care pot depune bani. Într-o altă postare, cineva spune că deja oamenii s-au mobilizat și se strâng bani la o grădiniță din oraș. „Durerea nu poate fi alinată, dar putem să oferim un mic ajutor”, comentează un alt internaut.

Sublocotenentul de jandarmerie Cioancă Florin și-a pierdut viața, pe 16 decembrie, într-un teribil accident rutier, în care au fost implicate 4 mașini. Tânărul de 34 ani se afla în mașină cu familia: soția și cele două fetițe, de 3 și 6 ani. În urma impactului, sublocotenentul de jandarmerie Cioancă Florin și fetița sa 3 ani, aflată pe bancheta din spate, au pierit.  Soția și fetița de 6 ani au fost grav rănite.

Cioancă Florin, în vârstă de 34 de ani, fusese avansat la gradul de sublocotenent pe 15 noiembrie și era ofițer al Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorghieni.