ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

O basarabeancă din Edineț și-a donat averea pentru construirea unei biserici românești în oraș, cu scopul ca slujirea să se înfăptuiască în în limba română: „Slujirea se va face în Limba română, iar toți slujitorii rânduiți să fie preoți români care vor sluji permanent pentru Unitatea Neamului Românesc, a scris Maria Andronache în testamentul ei, potrivit Basilica.

Piatra de temelie a bisericii a fost sfințită în 23 martie 2021, iar terenul pe care se construiește, este al unei familii din oraș. Construcția este realizată cu spriinul Secretariatului de Stat pentru Culte al Guvernului României. Biserica va purta hramurile ”Sf Voievod Ștefan cel Mare” și ”Sf Ier. Nicoale”

Basarabeanca a notat în testament: „Această biserică va aparține canonic Patriarhiei Române indiferent de contextul istoric ce va urma”