ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vizitat și secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, transmite TVR. Mitropolitul Teofan i-a vizitat, miercuri, pe bolnavii cu COVID-19 în stare gravă internați la ATI. Ierarhul a făcut ceva ce nu ar avea curaj mulți români: a mers în saloane și a stat de vorbă cu pacienții, afirmă și Antena 3.

Gestul a fost neașteptat pentru bolnavii de Covid-19, se spune la TVR.

IPS Teofan a ținut o scurtă slujbă în curtea unității medicale, apoi a intrat în saloane.

Apoi, cu un echipament de protecție, a vizitat și secția ATI, unde sunt 13 pacienți în stare critică.

În predica sa, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a făcut referiri la un călugăr infectat cu SARS-CoV-2 care a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și care, cu ajutorul medicilor și al lui Dumnezeu, s-a vindecat.

Managerul spitalului a spus că a organizat acest moment pentru a le aduce alinare celor care sunt internați și nu pot primi vizite.

Până în momentul de față, ÎPS Teofan este primul ierarh care pătrunde în secțiile de Terapie Intensivă unde sunt tratați pacienții Covid-19. Totodată, nici un alt politician nu a îndrăznit să calce în vreun spital de COVID-19 ca să le vorbească pacienților, amintește ȘtiripeSurse.ro.

VIDEO și mai multe FOTO: NewsMOldova.Ro